Україна має змінити тарифну політику

0
63

Одне з найактуальніших питань сьогодення для українського суспільства  – це тарифна політика держави, а якщо говорити точніше – тарифи на комунальні послуги для населення.

Хто тільки не намагався спекулювати та піаритись на наболілому для кожного українця тарифному питанні. Цілі ток-шоу на провідних каналах краіни були присвячені комунальним тарифам але нажаль жодних позитивних зрушень в цьому напрямку не відбувається.

Причина цьому в тому, що більшість політиків уникають відвертої розмови, щодо комунальних тарифів та проблеми їхнього зростання в декілька разів. В цьому питанні нажаль популізм як правило перемагає фаховість.

В данному випадку коли йдеться про інтереси майже кожного українця мовчати або кривити душею недоречно. Радикальна партія Олега Ляшка вбачає вирішення тарифної проблеми для населення в:

1. Негайному перегляді кабального газового контракту з Російською Федерацією укладеному в 2010 році. Адже 2/3 загальної вартості газу для населення це плата за російський газ.

2. Демонополізації ринку газу та електроенергії шляхом повернення в державне управління облгазів та обленерго. Перші кроки вже зроблено. Парламент з ініціативи Радикальноі партіі ухвалив закон про ринки газу яким газорозподільча системи краіни переводить з управління олігарха Фірташа в державне.

3. Україна має перейти від слів до діла в питанні впровадження енергозберігаючих технологій. Досить опалювати повітря совєцькими тепломережами

Ігор Мосійчук