Зустріч Трампа і Путіна у Білому домі – чергова “фейк-ньюс”, про які любить говорити американський президент

0
362

Інформація про те, що президент США Дональд Трамп запросив свого російського колегу Володимира Путіна зустрітися в Білому домі, викликала справжній ефект бомби, що розірвалася.

Про наслідки такого кроку говорять сьогодні політики і журналісти, її перспективи обговорюють в медіа. Хоча простий аналіз показує, що ми маємо справу з тією самою “фейк-ньюс”, про які так любить говорити президент Сполучених Штатів.

Потрібно почати з того, що з інформацією про можливість такої зустрічі першим виступив помічник російського президента Юрій Ушаков. Примітно, що зробив він це майже за два тижні після телефонної розмови Путіна і Трампа. У Вашингтоні ж підтвердили, що Білий дім був одним з можливих варіантів можливої ​​зустрічі президентів – і тільки.

Навіщо Ушаков поширив цю інформацію? А для того, щоб підкреслити вагу власного начальника і нанести удар по американцях. Ми повинні побачити, що в момент, коли Сполучені Штати висилають російських дипломатів і закривають консульство в Сіетлі, американський президент хоче бачити російського у Білому домі. Ця фраза Ушакова – ще один удар у відповідь Кремля на дії США, тільки пропагандистський.

Чи говорив Трамп про Білій дім під час своєї розмови з Путіним? Не сумніваюся. Американський президент – не політик, а бізнесмен і шоумен. І ставлення до слів у нього зовсім інше, ніж у професійного політика. Трамп цілком здатний говорити, не замислюючись про наслідки. Говорити з ввічливості, а не посилати сигнали, як це прийнято у професіоналів.

Коли він спілкувався з Путіним, він цілком міг сказати йому, що потрібно зустрітися і обговорити проблеми. У будь-якому місці, ось хоч приїжджайте до мене в Білий дім – запрошую! Для Трампа ця фраза не означає рівно нічого. Для Путіна, до речі, теж – тому що в Кремлі чудово розуміють вагу слів американського президента під час куртуазної розмови.

Саме тому в Москві і не оприлюднили цього запрошення – тому що його не було. Саме тому “згадали” про нього, коли вирішили нанести удар по американцях.

І, як це нерідко буває, домоглися прямо протилежного результату. Хвиля обурення, що піднялася після оприлюднення інформації про це запрошення, є такою великою, що американському президентові буде дуже важко запросити російського колегу до Білого дому.

Та він і не збирається. Адже фраза Ушакова про це запрошення повинна була “замаскувати” іншу, куди більш важливу і вагому інформацію про контакти Росії і США.

Помічник президента Росії підтвердив, що російська і американська адміністрація після розмови Путіна і Трампа так і не почали навіть попередню підготовку до організації зустрічі, про яку нібито домовилися президенти двох країн.

І це – все, що потрібно знати про можливості появи Володимира Путіна в Білому домі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here