Зеленський хоче призначати генпрокурора та голову СБУ всупереч Конституції

0
140

Комік Володимир Зеленський, що вирішив балотуватися у президенти України, пропонує чисельним прихильникам разом із ним вирішити, хто буде прем`єр-міністром України, головою СБУ, генеральним прокурором України, міністрами оборони і закордонних справ.

Я хочу розсмішити коміка. Українська Конституція передбачає, що голова уряду пропонується парламентською більшістю. Його призначення залежить не від бажань прихильників Зеленського, а від того, які партії створять між собою парламентську коаліцію. Для того, щоб вплинути на призначення прем’єра, потрібно перемогти не тільки на президентських, але й на парламентських виборах.

Якщо ж такої перемоги не буде, доведеться узгоджувати із депутатами і всі інші призначення. І генеральним прокурором чи головою СБУ буде не той, хто подобається кандидату або його віртуальним шанувальникам, а той, за кого проголосує Верховна Рада.

Можна, звичайно, йти іншим шляхом, на який наважився Янукович – переписати під себе Конституцію, узурпувати владу і призначати, кого хочеш. Однак в Україні такі інтермедії закінчуються Ростовом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here