Затримання російських спецпризначенців змусило Лаврова піти на перемовини

0
90

Доброго ранку, друзі!

Два дня прогула постараюсь возместіть і компенсірувать, но роботи багато, а времені на мордокнижку в дєдушки чрезвичайно мало, тому обзор сьогодні буде по-воєнному кратким і чотким.

В ділі Наді Савченко продовжується прежня тягомотіна, адвокати ізучають 38 томів писанини слєдственного комітєта і готуються до суду. Коли состоїться суд ніхто не зна, но відімо ще протягом літа.

Тєм временєм, сьогодні до Москви вилітає главний консул України, мущщина внушітєльних размеров, на якого всі російські, і не тільки російські консули та поліцейські, винуждєні дивиться знизу вверх. Задача главного консула – повернення в Україну полонених, включая Надю Савченко, Олега Сенцова, а також громадян України, які відбувають покарання в кримських тюрмах. Наскільки його місія буде успішною непонятно, но сам факт, шо печальна лошадка Лавров согласився на переговори в цій плоскості, визивають в діда осторожний оптимізм.

Вірогідно, согласіє Лаврова на консульські переговори стало результатом плєнєнія хунтою двох російських спецназівців, на яких подлий Київ планірує отиграться сполна. Мама одного з спецназівців Алєксандова просить царя-батюшку врятувати сина від хунти, і дід їй, як мамі, щиро співчуває. У наших полонених тоже є мами і, наприклад, Марія Іванівна Савченко вже двічі писала Путіну листи, просячи його відпустити Надю. Но в Хуйла із слишимостью хреново, вуха йому позакладало, нада би прочистить йому вушні раковини ломом.

Однако, коли Хуйлу нада, слишимость в нього нормальна. Сьогодні вночі Хуйло особенно щільно прикладав телефонну трубку до вуха, та внімав кожному слову Барака Хусейновича. Сам факт звонка Хуйла чорношкірій бестії є цікавою подією. Хуйлуша так і не дождавшись від Обами приглашенія на танєц, рішив відкинуть свою дєвічью гордость і сам йому позвонив. На шо получив члєнораздєльну відповідь, шо пока Хуйло не виведе війська з України, танців не буде. А пока нехай танцюють Лавров із Керрі та Нуланд із Карасіним. Хуйлуша проглотив образу і ліг спати в крайнє удручонном состоянії.

Сьогодні разнообразні політологи дружно смоктатимуть собі пальці і тикатимуть ними вверх, шоб уловить направлєніє політичних вітрів і потом стануть глубокомислєнно рассуждать о значенії прямого тєлєфонного контакта между Хуйлом і Обамою. Дід предлагає не спішить і не робить далєкоідущих виводов. Тєченіє болєзні Хуйла пока не виходить за рамки ранєє поставленого діагноза і показне миролюбіє Хуйла нікого в заблуждєніє не вводить. В діда вообще создалося впечатлєніє, шо коварний Запад начинає потихеньку провоцірувать Хуйла на очередні авантюри, благодяря яким западним заправилам значітєльно проще держать єдінство своїх рядов, наполнять воєнні бюджети свіжими фінансовими вліваніями та рішать далєкоідущі стратегічні економічні плани. У яких місця для Росії якто не предусмотрено.

Тим часом, в Україні разразився міні-скандал нащот якогось предложенія комісара ЄК з вопросов сусідства та розширення Йоханнеса Гана, який призвав подумать про предоставлєніє отдєльним районам Донецькой і Луганськой областєй отдєльного статуса, не дожидаючись виконання противною стороною своєї часті мінського договорняка. Потом було спростування со сторони ЄК, шо ніяких змін в політиці ЄС нема, ЄС твйордо стоїть на позиціях послідовного виконання сторонами пунктів Мінська-2. Лічно у діда є два об’яснєнія случившомуся.

1. Херр Ган ляпнув подобне предложеніє не від великого ума. Єслі подивитися на біографію цього типового представітєля австрійського політікума, то ми поймемо, шо всю жізнь херр Ган занімався роздачею порад не маючи при цьому жодного практичного життєвого досвіду. Бо він ніколи й ніде не працював. Єслі не щитать роботою функціоніруваніє в разних общественних і політичних організаціях Австрії, в рамках яких він доріс до цілого міністра. Откуда і перепригнув у Єврокомісію.

2. Це був зондаж возможної реакції Києва, який херр Ган осуществив по просьбі нєкіх друзєй. Яких друзєй? Дід цього не знає. Але якщо погуглити цей вопрос і подивитися, хто числиться в нього у друзьях, то неодмінно вигулькне хвамілія нєкоєго Шпінделєггера, которий був колегою Гана по австрійському правітєльству. Ну і щас тоже чимось там занімається по Україні, получаючи за це по відімому непогані гроші. Обидва вони члєни Австрійської народної партії, у котрої, между прочім, офіційні связі з однією з українських правітєльственних партій. Яку тоже подозревають в фінансіруванії з того ж істочніка, де кушає Шпінделєггер. В общем, єслі удариться в конспіроголію, то вирисовується інтєресна схема.

Но дід противник конспірологічних теорій, тому склонєн щитать, шо австрієць Ган просто продємонстрірував політичну наївность, не думаючи, шо його размишлізми о судьбах Мінська-2 стануть достоянієм общественності. Однако украінська общественность среагірувала почти молнієносно, подняла вой і хай та учініла херру Гану міні-скандал. Який закінчився офіційним спростуванням з боку Євросоюзу його висловів. І, відімо, приглушонними звіздюлінами, які вигріб Ган повернувшись в Брюссель. Впредь знатиме, шо в Києві за базаром нада слєдіть особенно тщатєльно. І просьби друзєй, якщо вони були, нада виполнять не так топорно.

Одночасно ми бачимо, які події розгортаються в Єревані і не нам із вами розказувать, до чого подобні події можуть привести. Дід висловлює свою солідарність вірменським протестувальникам, бажає їм твердості духу і витримки. У Москві ж на все подобне є одне універсальне об’яснєніє – ето мутят піндоси. Да, підтверджує дід, ето проклята Америка подняла тарифи на електрічество. А єщо ранєє агент ЦРУ Валєрка Перм’яков розстріляв мирну вірменську родину.

Проклятиє же піндоси в свойо врем’я спокусили Хуйла на дєрібан ЮКОСА, і тепер з наслаждєнієм наблюдають за картиною страшного возбуждєнія в рядах хижих адвокатів у всіх краінах світу, де є російська собственность. Юристи й адвокати – це не та публіка, яка упустить возможность законного обогащенія за щот багатого придурка. Роль придурка блестяще виполняє Хуйло, за що юридичні і адвокатські фірми Європі йому премного благодарні. Наблюдаєм.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.

І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

Свирид Опанасович