Європейцям потрібна справжня Європа, а не ліволіберальна імперія

0
101

Взагалі, я проти установки, що Європа — виключно інтернаціонал із центром в Брюсселі. Для мене це культурно-історична реальність, частиною якої є Русь-Україна. Проте для багатьох наших співгромадян “Європа” означає “там на Заході”.

Отже, там на Заході відбулися вибори до Європарламенту. Явка рекордна — 51% (інформація тим, хто має стереотип щодо “громадянського суспільства” в ЄС).

Рекордним є і досягнення правих сил — майже 25% крісел Європарламенту. В цьому середовищі присутні різні кадри — консерватори, націоналісти, націонал-демократи. Є там поважні праві політики, а є і покидьки. Дивує участь у консервативній фракції “Європейська народна партія” команди Ангели Меркель — діячки, яка заполонила Німеччину соціально неадаптованими мігрантами. Є й фракція пропутінських ліберальних “націоналістів” (не УЛЬТРАправих, як дехто прибріхує): партія Марін Ле Пен та іже з нею.

Та суть в іншому. Результати голосування передусім говорять, що європейцям подобаються гасла правих партій — зміцнення національного суверенітету, збереження традиційних цінностей, розв’язання міграційної кризи. Саме ці посили класичні для правих у ЄС. Багатьом потрібна справжня Європа, а не ліволіберальна імперія.

Так, народи Європи вважають, що праві мають бути в парламентах. І українці не мають відставати від братів-європейців.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here