Ярославів Вал під загрозою знищення

0
63

SOS: до уваги киян та ЗМІ (прошу перепост)

Чергова пам’ятка на вул. Ярославів Вал під загрозою знищення!

Щойно на засіданні земельної комісії Київради я довела директора департаменту земельних ресурсів – О. Поліщука до нервового зриву: він, у гніві, що зірвалася реалізація чергової схеми, вимагав розмістити мене у газеті Хрещатик як “дєпутата-врєдітєля”, який не дає наповнювати бюджет (який саме, правда, не уточнив ).

А “наповнювати” бюджет пан Поліщук збирався шляхом надання у постійне користування (думаю, за 1 грн.) земельної ділянки площею 0.0636га шляхом затвердження проекту землеустрою державному підприємству “Розвиток” (якщо не помиляюся, останнє підпорядковується МВС) для обслуговування адміністративної будівлі. Але справа полягає у тому, що зазначений історичний будинок перебуває у державному реєстрі як пам’ятка, а ДП “Розвиток” – є недобросовісним користувачем будинку, який довів об’єкт культурної спадщини до стану руйнування (незважаючи на припис управління охорони культурної спадщини виконати умови охоронного договору й відреставрувати унікальний будинок), а тепер хоче, отримавши за безцінь земельну ділянку, продати її на аукціоні як Будинок зі зміями та каштанами для подальшої перебудови/ реконструкції або забудови ділянки багатоповерхівкою. Є безліч прикладів реалізації зазначеної схеми, внаслідок якої ми втратили величезну кількість пам’яток. До речі, на захист будинку громадськість підготувала лист, який надала В. Прокопіву.

Поїхала, на всякий випадок, сфотографувала пам’ятку: зі світлин видно, що будинок свідомо доводиться до руйнування: перебуває з вибитими вікнами та не застосовується жодних заходів задля хоча б його консервації…

Я дуже рада, що депутати підтримали мою пропозицію зняти це питання на вивчення комісії по культурі, але пам’ятка поки під загрозою!

P.S. Прошу газету “Хрещатик” та Maksym Philippov відгукнутися на пропозицію директора департаменту земельних ресурсів – Поліщука (стенограма його виступу є) та створити у Вашому виданні рубрику “Дєпутати – врєдітєлі реалізації земельної політики О.Поліщука у м.Києві та наповнення бюджету (точно не міського)”, де розмістити мене під першим номером, поки не закінчилися мої депутатські повноваження. Оскільки це ініціатива пана Поліщука, то не заперечую, щоб рубрика виходила на правах реклами, з спрямуванням до директора департаменту відповідних рахунків на оплату.

Олена Єскіна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here