Видавати великі провали за успіх – єдиний талант нинішньої влади

0
93

Міністр економіки Степан Кубів хвалиться рекордним товарообігом із Китаєм: «За 11 місяців 2018 року товарообіг України з Китаєм склав $8,82 млрд, а це більше як на $1,1 млрд ніж за увесь 2017 рік.

Нещодавно на найвищому рівні Україна та Китай домовилися, що товарообіг Україна-Китай досягне $10 млрд на рік. Приємно відзначити, що наша робота у цьому напрямку демонструє очевидний прогрес».

Я подивився за рахунок чого досягнутий цей “прогрес”. Виявляється наш експорт збільшився менш ніж на 5%, а імпорт зріс аж на 36%! Тобто більше купувати в Китаї, вбиваючи українські виробництва, на думку міністра економіки правильна політика?! Цинізм і абсурд!

До речі, торгівля з Китаєм для України найбільш збиткова, сальдо торгівлі товарами -5 млрд дол США. На другому місці по збитковості для нас торгівля з Росією (-4 млрд дол США).

Значить це не випадковість, що Степан Кубів і Ко нещодавно намагались купити китайські гідротурбіни на 500 млн дол США, залишаючи без роботи Харківський «Турбоатом». Ми з Віктором Галасюком через нашу поправку до бюджетного законодавства не дали їм це зробити. Як не дали купити небезпечні китайські колеса для вагонів Укрзалізниці, адже «Нижньодніпровський трубопрокатний завод» виробляє якісніші. Це моя позиція в економічній політиці – Купуй українське, плати українцям! Підтримувати і розвивати власну промисловість, а не хвалитися зростанням імпорту, який забирає в українців роботу!

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here