В Харкові й досі залишаються несправедливо засуджені активісти

0
143

Сьогодні в Харкові відбулося судове засідання по справі Артема Дериглазова.

На засідання не зміг приїхати адвокат Артема, який не може виїхати з Луганська. Суд вирішив, що це недостатньо поважна причина для неприбуття адвоката, і прокурор запропонував винести йому дисциплінарну догану.

Засідання було перенесене на 11 червня і суд прийняв рішення, не зважаючи на заперечення Артема, щоб йому призначили державного (тобто мусорського) адвоката.

Нагадую, суд першої інстанції у 2012 році засудив студента, активіста “Патріоту України” до довічного ув’язнення, визнавши його винним у вбивстві сержанта міліції Сергія Євлахова та пораненні ще двох оперів. Насправді переслідування Дериглазова розпочалося в ті часи, коли за вказівкою влади януковича нищили організацію “Патріот України”. Тоді за один рік було ув’язнено Головного Командира Патріоту України Андрія Білецького, його побратимів Євгена Кравчуна, Віталія Княжеського, Олега Однороженка, Ігоря Михайленка, Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза, Володимира Шпару, Віталія Каднічанського, Юрія Павленка, Олексія Паршакова.

На жаль, двоє з перерахованих досі лишаються за гратами: це Артем Дериглазов і Віталій Каднічанський. Вони досі перебувають в Харківському СІЗО.
На Артема навішали вбивство і розбій, на Віталія – замахи на расовому грунті. Хлопці борються за своє визволення і мріють воювати за Волю України.
Свободу Патріотам!

Тетяна Близнюк