Уряд не має перекладати тягар економічних проблем на плечі простих українців

0
80

Радикальна партія пропонує інші механізми компенсації витрат на енергоносії, запровадження яких дозволить державі отримати мільярди, не підвищуючи при цьому тарифи на комунальні послуги для громадян.

По-перше, потрібно «потрусити» олігархів. Давайте згадаємо, як при банді Януковича олігархам – власникам обленерго списали 24 млрд грн, які вони заборгували за газ. Сьогодні облгази, які належать Фірташу, винні державній компанії «Газ України» 10 млрд грн – за газ який отримали, але не розрахувалися. Так само, фірми Коломойського винні державі 4 млрд грн. Отже треба не тарифи підіймати, а з олігархів дерти три шкури.

По-друге, ми наполягаємо на націоналізації надр, свердловин, обл- і газенерго. Настав час ставити питання деолігархізації української економіки. Коли прибутки від продажу нафти і газу йтимуть до держбюджету, а не в кишені олігархів, тоді у нас тарифи будуть підйомні.

По-третє, ми повинні розвивати власну енергетичну галузь, а не купувати енергоносії у країни-агресора. Поки Міненерго на чолі з Демчишиним буде годувати ворога, позбавляючи українських шахтарів роботи і зарплати, ми не вирішимо проблему.

По-четверте, ми повинні зайнятися масштабною енергомодернізацією. Депутати від Радикальної партії запропонували законопроект, який дозволить заощаджувати до мільярду кубометрів газу на рік. Менше будемо споживати – менше будемо платити.

По-п’яте, ми повинні забезпечити українцям європейський рівень зарплати. Коли люди матимуть роботу і постійний дохід, вони будуть платити за комуналку.

Олег Ляшко