Убитий "Альфою" "терорист" Олег Мужчиль був відданим партизаном АТО

0
56

Сьогодні, за неперевіреною інформацією, яку опублікували ЗМІ, у Києві в бою з СБУ “Альфою” загинув Олег Мужчиль (псевдо — “Лісник”, у ФБ відомий як Сергій Аміров).

За версією СБУ, були затримані “диверсанти”, які готували “теракти”.

Від початку 90х років Олег Мужчиль займався розвитком націоналістичного руху на Донбасі. Коли розпочалася московська агресія, займався терористичною та диверсійно-розвідувальною роботою проти окупантів та місцевих заколотників-сепаратистів.

Згодом долучився до діяльності ДУК, але 31 серпня вийшов із цієї структури.

Мав власну думку щодо стратегії революційного руху. Мав власні ідеї. З частиною з них можна було погоджуватися, з частиною — ні. Багатьом набридав своїм критиканством — інколи влучним, а інколи явно несправедливим.

Дехто підозрював його у співпраці з ФСБ. Думаю, ці підозри не відповідають дійсності і викликані швидше “екстравагантністю” “Лісника”.

Більш за все, СБУ буде розкручувати версію, що “диверсанти” були пов’язані з Москвою і повторювати байки про “агентів Путіна”, які “розгойдують човен”.

Відсотків на 80 упевнений, що “Лісник” все ж воював на нашому боці, і акції, які він планував, дійсно мотивувалися його розумінням революційної доцільності.

В усякому разі, якщо оприлюднена ЗМІ інформація правдива, друг “Лісник” заслуговує на повагу тим, що продемонстрував вірність словам, які декларував — він не здався і загинув, чинячи опір.

Ігор Загребельний  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here