Тимошенко звинуватила владу у відсутності соціального захисту

0
72

Тези з виступу Юлії Тимошенко в ефірі програмі «Шустер live» на телеканалі «112 Україна» від 12.06.2015

Юлія Тимошенко: Держава не виконує головної функції – соціального захисту людей
Сьогодні держава не виконує головної своєї функції – функції соціального захисту.
Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі програмі «Шустер live» на телеканалі «112 Україна».
«Люди кинуті практично напризволяще зі своїми проблемами всіма», – сказала вона.
На думку Тимошенко, соціальна функція держави не виконується, «тому що це не ставиться за пріоритет, держава не має це за мету, і як наслідок – нічого для цього не робиться».
Лідер «Батьківщини» продемонструвала Звіт ООН за 2015 рік «Цілі розвитку тисячоліття», де, за її словами, визначено, що з 2000 до 2015 року Україна брала зобов’язання на Саміті подолати в країні бідність.
«Зараз вони говорять про те, що 80 % людей знаходяться за межею бідності в Україні. Вони визначили межею бідності зарплату в 150 доларів в місяць. Все нижче, що людина заробляє, це за всіма канонами ООН – зубожіння, крайня ступінь, коли люди вже не можуть жити».
Тимошенко нагадала, що «в Україні мінімальна зарплата 58 дол. США, а за законом повинно бути – 123 долари, тобто зарплата в 2 рази нижча».
Причиною цього голова партії назвала «системну корупцію в середині влади».
«Помінялися власники всіх корупційних систем на фінансових потоках. І зараз те що ви бачите, коли горять бази, йде перерозподіл власності, це боротьба між старою мафією і тими, хто хоче привласнити все на тих самих принципах і правилах, як жили раніше», – вважає Юлія Тимошенко.

Андрій Пввловський