«Томос-тур» – повний цинізм

0
99

Використання Томосу в передвиборчій програмі Президента Порошенка є неприпустимим.

“Вважаю, що дії Президента Порошенка, коли він використовує питання церкви, як політтехнологію у своїй передвиборчій кампанії для того, щоб залишитися у президентському кріслі, шкодять становленню незалежної церкви в Україні. Його дії дискредитують ідею Томоса та історичність цього моменту. Президентських виборів буде ще багато і Президентів в Україні буде багато, а українська незалежність церкви – це історичний факт”, – сказав Ляшко.

Окрім того, зауважив політик, зловживають даною темою і церковнослужителі, підіграючи Порошенку у його агітації.

“На жаль, коли я бачу борди з Владикою Епіфанієм, з Президентом, з Томосом, я хотів би нагадати Владиці Епіфанію і всім церковним нашим служителям, що до української церкви ходять не тільки виборці Порошенка. І коли вони агітують тільки за Порошенка, вивішуються на борди, треба подумати за інших виборців, які хочуть голосувати за інших кандидатів. Більше того, у Конституції написано, що церква відділена від держави”, – наголосив лідер РПЛ.

Всю цю ситуацію Ляшко порівняв з колективізацією. Як колись заганяли селян у колгоспи, переконаний він, так сьогодні роблять колективізацію церковну. Ляшко проти цього, оскільки люди мають визначитися самостійно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here