Світова політика зміниться назавжди після подій у Парижі

0
64

Парижани, а напевно і усі французи, переживають ніч, коли страшно лягати спати (ми пам”ятаємо тижні і місяці таких ночей) – серія терактів розірвала мир і спокій п”ятничного вечора.

Вибухи, терористи смертники, жбурляння гранат в МакДональдс, захоплення і вбивства заручників. Це дійсно жах…
Два вибухи пролунали біля стадіону, на якому відбувався товариський матч національних збірних по футболу Франції та Німеччини, який окрім десятків тисяч глядачів також відвідували президент Оланд та міністр закордонних справ Німеччини Штаймайер.
Вже повідомляють про від 40 до 60 загиблих. Близько 100 осіб захоплені терористами в заручники. Терористи не приховують облич і, за деякими повідомленнями, методично вбивають заручників.
На території усієї Франції введено надзвичайний стан. Франція призупинила дію “шенгенської” угоди. Кордони країни тимчасово закриті.. Парижан просять не виходити з домівок.
Напевно це цілком адекватні заходи реагування, адже проведення скоординованих численних терактів з застосуванням великої кількості різної зброї та значної кількості терористів, обрані нетипові місця і об”єкти проведення терактів свідчать, що і Франція, і решта світу зіштовхнулися з чимось масштабним і темним.
Негайноо зреагували США. Обама вже зробив заяву. Правоохоронні органи цієї держави вже посилюють заходи безпеки.
Надзвичайні заходи безпеки запроваджуються в Італії. Зокрема, запроважено посилену охорону французьких дипломатичних місій.
Сподіваюсь, що українські правоохоронці вже взяли під посилену охорону французьких дипломатів і місії в Україні. Сьогодні зайвих заходів безпеки вже важко уявити.
Очевидно, цього вечора відбувається щось, що як і теракти в США 911 надовго внесуть корективи в світову політику.
Але це буде потім. А зараз хочеться висловити підтримку і французам, і тим українцям, які живуть чи перебувають у Франції та Парижі. Наступні дні будуть дуже важкими.
І дай Бог нам усім пережити їх з гідністю.
Вічна пам”ять усім невинним жертвам цього вечора.

Богдан Яременко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here