Свідомість українців перебуває на довоєнному рівні

0
75

Зараз затребуваний лідер, до якого ще не дозріло українське суспільство.

Тому що українське суспільство досі перебуває у довоєнному психічному стані і вважає, що те, що зараз відбувається, це якийсь дивний парадокс. І це пройде. Насправді нормальний стан – це мир, який був у нас уже багато десятиріч, а війна і революція – це щось, що виходить за рамки, і яке треба забути якомога швидше і на тому закінчиться воно.

А воно не закінчиться. Лідер, який зараз буде актуальний – це Лідер епохи Мао Цзедуна, Сталіна, Гітлера, Муссоліні, Черчіля. І Лідер отакої буремної епохи, яка є переломною і означальною. Але українці ще не зрозуміли, яка епоха настала, тому вони і не сприймають подібних Лідерів. А саме зараз ЇХ час. Вони спеціально обирали собі президента не військового, не патріота, а звичайного кондитера і мільйонера, сподіваючись, що людина, яка робить торти, знову приведе країну до стану, коли найголовнішим будуть торти, а не зброя.

Але час зараз інший, тому «кондитер» нічого вдіяти не може. Лідер, безумовно, з`явиться, якщо не з військового, то, принаймні, військово-політичного середовища. Тобто людина, яка живе у форматі війни, революції, тої самої епохи, яка у нас зараз за вікном, а не та, яку собі хочуть бачити українці. Він з`явиться і, безумовно, буде мати відношення і до революції, і до війни. І він може бути двох класичних форматів: або Гітлер, тобто людина, яка прийшла з війни і пішла у політику, у суспільну політику, або це буде Наполеон – людина, яка була в армії, життя своє присвятила армії і завдяки власне армії врятувала Республіку.

Я думаю, що будуть ось такі лідери.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here