Судді вимагають закритих засідань для неповнолітніх активістів

0
68

Нагадую, що сьогодні, 9 жовтня, о 14.00 в апеляційному, Солом’янська 2а, напевно, на третьому поверсі, у 305 залі буде суд по справі Заверухи енд Ко.
Це четверо хлопців і одна дівчина. Лише двоє з п’ятьох досягли 18-річного віку, двоє з п’ятьох пішли на фронт неповнолітніми і відзначились хоробрістю в боях. Один з п’ятьох, будучи в ув’язненні, вступив на бюджет університету Шевченка, склавши ЗНО на високі бали. Одна з п’ятьох є інвалідом війни.
Ми можемо розходитись в оцінках щодо їхніх особистостей, але не маємо дозволити закритих судів, чого добиваються судді. Ми маємо хочаб вислухати докази, свідків і підсудних, щоб зробити власні висновки і порівняти міри покарання щодо нас з мірами покарання щодо тих, хто чинив злочини проти нас.
Нагадую також, що не покарано жодного правоохоронця з тих, які калічили і вбивали людей за часів минулого режиму і за часів Революції. Досі міністр внутрішніх справ не відповів на депутатське звернення щодо притягнення до відповідальності правоохоронців, які скалічили Богдана Тицького.
Суддя мотивує своє бажання зробити суди закритими тим, що троє підсудних є неповнолітніми. Не впевнена, що ми маємо віддати на розсуд судів долю неповнолітніх без контролю громади.
Отже, прийдіть сьогодні, будь ласка.

Тетяна Близнюк

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here