Сім’я Єльцина продовжує керувати Росією

0
151

Недоброзичливці єльцинської сім’ї вже 18 років чекають послаблення її впливу – але в результаті стикаються все з новими і новими доказами, що її авторитет непорушний.

Колишній глава адміністрації президента Росії і зять першого глави держави Бориса Єльцина Валентин Юмашев виявився “третейським суддею” в суперечці між трьома російськими “олігархами” – Олегом Дерипаскою, Романом Абрамовичем і Володимиром Потаніним.

Бізнесмени не можуть домовитися між собою щодо стратегії розвитку і отримання дивідендів одного з ключових холдингів російської економіки – “Норильського нікелю”. І це не просто бійка за гроші, але стратегічний конфлікт, який впливає на загальний стан економіки і розклад сил в олігархаті.

Господарі Росії просто зобов’язані були знайти спільну мову. На роль третейського судді для вирішення свого конфлікту вони обрали Юмашева. І це при тому, що колишнього главу адміністрації пов’язують родинні зв’язки з одним з учасників суперечки – його дочка Поліна одружена із Олегом Дерипаскою.

Сам Валентин Юмашев пояснює рішення “олігархів” звернутися до нього за допомогою власним авторитетом. Авторитет у Юмашева дійсно великий – саме він разом з дружиною Тетяною, Романом Абрамовичем та Борисом Березовським ухвалив рішення про передачу влади в Кремлі від Бориса Єльцина Володимиру Путіну і переконав “втомленого” президента в доцільності такої оборудки.

З того часу недоброзичливці єльцинської сім’ї ось вже 18 років чекають послаблення її впливу – але в результаті стикаються все з новими і новими доказами того, що авторитет Юмашева і його родичів непорушний.

До речі, в “кремлівській доповіді” американського Міністерства фінансів прізвища Юмашева або когось ще з родичів Єльцина відсутні.

Таким чином, навіть якщо припустити, що тиск Вашингтона на Москву завершиться поразкою путінського режиму, у сім’ї Єльцина залишаться можливості вибрати наступника для свого протеже. І я переконаний, що вона цими можливостями скористається.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here