Що замість євроблях, євротарифів і кредитів МВФ

0
1837

Проблема навіть не в популістичному анархізмі євроблях. Не в кредитах МВФ, черговому бюджеті “європейських” тарифів і принизливих субсидій. І навіть не в найнижчих в Європі зарплатах і шаленій еміграції…

Проблема в тому, що Президент, уряд і парламентська більшість не вважають все це великою проблемою. Більш того, вони щиро гадають, що вони є частиною рішення. Хоча вони є частиною (якщо не ядром) проблеми!

У влади відсутнє цілісне бачення економічних викликів, їх пріоритетності, взаємозв’язків та впливів. У влади немає бачення майбутнього України в швидкому глобальному світі, НЕМАЄ ЕКОНОМІЧНОЇ СТРАТЕГІЇ. Відповідно немає у них і інструментів економічного розвитку, лише казки про “144 реформи”, корупційні схеми і примітивні механізми “латання дір” (через підвищення податків і тарифів та кредити МВФ).

***

На відміну від них команда Ляшка бачить і чесно визнає КЛЮЧОВІ ЕКОНОМІЧНІ ВИКЛИКИ, на які наражається Україна (масова бідність, безробіття, дефіцит інвестицій, деіндустріалізація та примітивізація експорту, макрофінансова нестабільність та зовнішня фінансова залежність, енергозалежність, тіньова економіка, корупція та соціальна несправедливість, втрата природних багатств і людського капіталу).

Ще кілька років тому ми з Олег Ляшко публічно запропонували СТРАТЕГІЮ НОВОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ для подолання цих викликів. Це Антикризовий план розвитку економіки (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750), який прискорить економічний ріст з 2-3% до 8-10% на рік і підніме доходи українців в рази.

Для реалізації цього Плану ми розробили потужні ІНСТРУМЕНТИ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ (#ПромПакетРеформ) і внесли в парламент відповідні законопроекти. Заборона експорту лісу-кругляка, Індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, безкоштовне приєднання до інженерних мереж, “Купуй українське” – це нові ринки, доступна інфраструктура, дешевші кредити, інвестиційні стимули і гарантії для виробництв в Україні.

***

Результати нинішньої політики сировинно-боргового дрейфу Ви бачите і відчуваєте самі. Те ж, що пропонуємо ми – ЄВРОПЕЙСЬКА ПЕРСПЕКТИВА України в економічному вимірі:

– 100+ млрд дол США приватних інвестицій,

– 2+ млн робочих місць і зупинення масової еміграції,

– економічне зростання 8-10% на рік замість нинішніх 2-3%.

***

Якщо комусь здається, що УКРАЇНА не зможе цього досягнути, це не так – ЗМОЖЕ! І на цьому шляху розуміння та ЗУСИЛЛЯ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ МАЮТЬ СЕНС І ВЕЛИКЕ ЗНАЧЕННЯ!

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here