Серед найманців російсько-терористичних військ лютує СНІД

0
80

Про те, що так звані “ополченці” Донецької та Луганської “народних республік” не зовсім здорові українські військові здогадувалися давно. Причому мова тут йде не тільки про психічні відхилення, але і про смертельно небезпечних інфекціях: на окупованих територіях щосили лютують СНІД, туберкульоз і гепатит С. Причина лежить на поверхні: в так зване “ополчення” набирались, як правило, місцеві карні злочинці і наркомани, які є носіями інфекційних бактерій і вірусів. Обмеженість і блокада території, масове внутрішньовенне вживання наркотиків з нестерильних шприців і безладні сексуальні зв’язки, в тому числі і одностатеві, без презервативів зробили свою справу: сьогодні можна вести мову про повномасштабну епідемію Сніду та інших інфекційних хвороб в “бандитських республіках” Донбасу. А адже біженці і військовополонені з них стабільно потрапляють в підконтрольні Україні регіони!

Українська влада всерйоз занепокоїлися біологічною загрозою з боку ДНР і ЛНР і почали бити на сполох – поки, правда, щоб не сіяти паніку серед населення, лише в документах для службового користування. У розпорядженні сайту BY24.ORG виявилося офіційний лист глави військово-цивільної адміністрації Донецької області Павла Жебрівського на ім’я міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі. Ситуація, описана чиновником, виглядає, м’яко кажучи, лякає.

– Внаслідок подальшої ескалації воєнного протистояння на окупованих територіях Донецької області загострилася ситуація з небезпечними захворюваннями, насамперед ВІЛ/СНІД, гепатит С та туберкульозом, – констатує Павло Жебрівський. – На сьогоднішній момент Донецька обласна адміністрація не має можливості забезпечувати ліками хворих, що перебувають на окупованих територіях, і відслідковувати ситуацію щодо поширення вищезгаданих хвороб. За даними низки громадських організацій, які спрямовують на окуповану територію ліки і гуманітарну допомогу, ситуація досягла катастрофічного рівня. Так, станом на 1 червня 2015 року приріст числа ВІЛ-інфікованих склав 32% (9201 особа), а їх загальна кількість становить 37 955 осіб. Приріст числа хворих на Снід становить 9,4% (708 осіб), а їх загальне число склало вже 8 236 осіб. З гепатиту с приріст склав 47%, туберкульозу – 51%.

В цілому, дані, які надали громадські організації, підтверджуються результатами офіційних перевірок, які здійснюються серед військовополонених з ДНР та осіб, які виїжджають з окупованих районів на тимчасове перебування в інші регіони України, – інформує міністра охорони здоров’я голова Донода Павло Жебрівський. Зокрема, серед вищезгаданих груп проводилися вибіркові тестування, які виявили наступні показники. Серед 100 військовополонених ВІЛ/СНІД виявлено у 18 осіб, гепатит С – у 29 осіб, туберкульоз – у 36. Отримані дані свідчать про те, що на окупованих територіях є всі ознаки епідемії вищезгаданих хвороб.

Епідемія Сніду в ДНР

Епідемія Сніду в ДНРНесмотря на деяку розгубленість від отриманих вогнища небезпечної зарази шокуючих даних, українські влади починають вживати серйозні заходи щодо недопущення поширення епідемії на благополучні регіони країни. Зокрема, Донецька обласна адміністрація запросила у Моз 5 пересувних медичних пунктів для проведення тестування осіб, які прибувають з окупованих територій, на ВІЛ/СНІД, гепатит і туберкульоз. Також Донода просить Моз направити в зону АТО додатковий медичний персонал, який планується задіяти в стаціонарних пунктах змісту виявлених хворих з небезпечними інфекціями. Крім того, місцеві влади сподіваються отримати додаткові обсяги необхідних для лікування колишніх мешканців так званій “Новоросії” медичних препаратів.

1232121232113

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here