Росія стає головним ворогом в очах ісламського світу

0
101

Доброго ранку, друзі! От і жовтень настав, а ви казали… Надворі в нас четвер, 1 жовтня, в календарі говориться, що сьогодні одночасно всесвітній день літніх людей і день музики. Получається, що дєдушок і бабушок сьогодні мають бесплатно пускать в ночні клуби і на діскатєки. Однако сьогодні ще і всесвітній день вегетаріанства, так шо підкріпиться в такому ночному клубі можна разве шо пісним салатиком. Така перспектива дідові не нравиться, дід предпочитає м’ясний раціон. Желатєльно не кістлявий.

А ще сьогодні рівно 55 років, як народився перший горбатий Запорожець. І таким образом Україна нишком та скромно увійшла в число автомобулебудівних країн світу. Дід щитає, шо традиції вітчизняного автомобілебудування слід продовжити та, например, запросити в Запоріжжя Теслу Моторс. Предоставивши цій компанії мощності і кваліфіковану робочу силу, например, ЗАЗу для випуску екологічно чистих електромобілів для женщин Тесла-Галя і для мужчин Тесла-Остап. А хунті би ще мережу автобанів в Україні під це діло побудувати, вообще була б красота. Бо без автобанів концерну ЗАЗ-Тесла прийдеться випускати дорогостоящі і сердиті вездєходи Тесла-Укроп.

Я це до того, друзі, що війна війною, а треба думати про мирне життя, про розвиток і процвітання. А мирне життя незабаром настане, дід в цьому переконаний. І моє переконання підтверджує розвиток собитій в світі, які ми з вами зараз детально і розберемо. Каву-чай заварили вже? От молодці. Приступаєм.

В ростовському Донецьку вчора продовжилися слушанія в справі Наді Савченко, про деталі тих слушаній скрупульозно і ретельно отчитується в своєму блозі адвокат Ілля Новіков (спасибі йому). І постить фотографії з залу суду, на яких ми бачимо і прекрасну полонянку Надю. Яка, кстаті, пречудово виглядає. Одягнена завжди дуже елегантно (мабуть її сестричка Вірочка турбується про гардероб) і ніби ще більш помолоділа. Як це їй вдається так виглядати в тюрмі – дід не знає. Бо то є великий секрет українського жіноцтва. Яким відімо на генетичному рівні передається дар у будь-якій ситуації виглядати сногсшибатєльно.

Руссіш-пропаганда тоже коментує хід слушаній, але робить це мляво і огранічується покусуванням подсудімої та її адвокатів. Впрочем, і це кремльовські пропагандони роблять без ентузіазму і без привичного задора. Бо в них появилася зараз гораздо болєє інтєресна тема. Ето канєшно же Сирія. Про Сирію дід розкаже трохи нижче, а завершуючи тему суділіща над Надєю Савченко відмічу, що в послєднє врем’я з кремльовського боку почастішали намйоки на условія видачі Наді Україні. Обставляється це, правда, всякими дурнуватими предварітєльними условіями, но тенденція в целом обнадьожующа.

Тепер про Сирію. Світ взбудоражено обговорює вчорашні собитія, гадаючи что би ето значіло і до чого це все призведе. Дід вчора жартома видвинув альтернативну версію, за якою Хуйло насправді глубоко законспіріруваний український агент, задача якого сприяти створенню незалежної, міцної і процвітаючої України, а заодно обеспечити окончатєльне знищення імперської Росії. Бо з точки зору формальної логіки дєйствія Хуйла можуть бути пояснені лише таким образом. Однако, це був звичайно жарт, дід нічуть не сумнівається, шо Хуйло ніякий не агент, а мразь обикновенна. Та мразь з формальною логікою не дружить, живе в свойом іллюзорном міре та дєйствує у відповідності до турботливо виплеканих у собі фобій.

Мета Хуйла в сирійській авантюрі чітко зрозуміла і тут не слід нічого усложняти. Хуйло хоче стати полєзним Западу і намагається создати ситуацію, коли Запад буде винуждєн прийняти його союзнічеські послуги. Хай з отвращенієм, хай із оговорками, але прийняти. І їх якось оплатити. Як колись Черчіль та Рузвельт були змушені дружити з отвратітєльним дядюшкой Джо. Іменно отсюда і риторика Хуйла про антигітлерівську коаліцію. – Да, я Хуйло – признає Хуйло. – Але в мене є войська, артілєрія, танки і самальоти. Которих мені совсєм не жалко. Я готов їх покласти на олтар дружби з Западом і надєюсь, шо понесені Росією жертви будуть должним образом вознаграждєни. А всьо, шо я від вас хочу – обична дружба. Таково, повторюсь, желаніє самого Хуйла. Знає про це желаніє Хуйла Запад? Канєшно знає. Согласиться на таку сдєлку? Канєшно нєт. З якого перепугу?

Но Хуйло сам себе убідив, шо Запад в ньом нуждається, просто стісняється в цьому признаться. Тому вирішив рискнуть і поставить товар без предоплати. Надєясь, шо получивши товар Запад винуждєнно раскошелиться на мир-дружбу-жвачку. В разговорі з Обамою Хуйло наверняка соблазняв американського президента преспективою швидкого врегулювання сирійської кризи російськими руками. Всю грязну і чорну роботу виконає Росія, Америці й робить нічого не прийдеться – іскушав Обаму Хуйло. Обама довго дивився на звихнувшогося і загнаного в угол крисьонка, дивуючись як можна так тупо лізти в очередну криваву авантюру. Но раз дебіл так безудержно рветься в бой, то розумніше буде тому дебілу не заважать. І, вірогідно, Обама і согласивсвя отойти в сторону і не заважать. Таке согласіє Обами Хуйло нємедлєнно інтерпретірував як очередну епохальну победу, вернувся з Нью-Йорка, собрав у кабінеті всяких там шойгу, матвієнко, іванова, гукнув ще печальну лошадку і, театрально крутнувши глобус, вигукнув “Начінаєм”.

Тут же совет федєрації без дєбатов послушно голосує (формальності Хуйло любить) предоставляя Хуйлу право іспользувать войська за кордоном (шоб два раза не засідать – іспользувать де угодно), авіація нємедлєнно начинає бомбить опозіцію, бойовики Ісламського Государства запаслися попкорном. Войска Асада з криком “Аллах акбар” пошли в наступлєніє, заварюється очередна кривава м’ясорубка, яка приведе максимум до нєкоторого округлєнія території, яку контролює Асад. На більше в Асада сил не хватить, для більшого воєнного успіху нужні свіжі войска. Яких у Асада нема. Но вони є в Хуйла. І оті войска січас, відімо, марширують на плацах від Воронєжа до Хабаровська, гадаючи які в Сирії тьолки і чи можна з собою провозити бухло.

Но чи рішиться Хуйло на масову переброску в Сирію сухопутних войск – ось де інтрига. Більшість наблюдатєлєй щитає, шо не рішиться. Шо буде поставлять войска порціонно, по мере надобності. Але ж це війна. І надобность буде наростати в арифметичній прогресії. Бо влізши у воєнний конфлікт і захвативши якісь позиції їх треба защищать. У Асада попросту нема сил для відновлення контролю над всією країною. Тому Шойгу задовбається бігати до Хуйла з просьбами перекинуть в Сирію ще дві дополнітєльні бригади, а потом ще три. Шоб закріпить успех. По такій же логіці розвивалися собитія і в Афганістані, де “огранічений” контінгент зрештою розрісся до фронтових маштабів періоду другої світової війни. Але ж у СССР населення було чи не вдвічі більше, ніж у Росії. І була 50-мільйонна УРСР – невичерпний ресурс прекрасних солдат і офіцерів.

Запад же в ліце Обами знизив плечима, відійшов убік і недоброжелатєльно спостерігає за операцією “Спасєніє жопи Асада”. Не давши при цьому Хуйлу жодних гарантій чи обіцянок.

Ситуація в Сирії значно складніша і заплутаніша, ніж була в Афганістані у 1979 році і лічно дід просто не бачить шансу для Хуйла безболєзнєнно виплутатися з тої авантюри. Куди він погружається дедалі глибше. А з точки зору українського сільського наблюдатєля, дід не бачить і якихось суттєвих угроз Україні. Ще рік тому дід в якості довільної фантазії писав, шо було б харашо, якби Хуйло вдався до інтернаціоналізації конфлікту з Україною і здуру почав влізати в інші глобальні кризи, від Північної Кореї до Антарктики. Але тоді дідові здавалося, шо не завершивши розборки з Україною Хуйло не буде розпорошувати сили. Бо мусить же бути предєл ідіотизмові. Оказується, шо ідіотизм Хуйла безпредєлєн, з чим його і поздравляєм.

Но даже єслі представить собі неймовірне – Хуйло унічтожив Ісламське государство, восстановив власть Асада над усією Сирією і злітав у Дамаск та виступив на параді победи, тагда шо? От шо воно йому і всій Росії дасть? Кроме ватной гордості за страну, кроме тисяч цинків і потрачених мільярдів? Нєфть у ціні виросте? Єрунда. Санкції з Росії хтось зніме? Простять Крим і Новососію? Та Хуйлу даже спасіба ніхто не скаже. Всі лаври достануться Обамі, який мудро вижидав і достойно завершив своє президенство, не забувши забрать з Овального кабінєта свою нобелєвську медаль.

Но цей сценарій маловероятєн. Більш вірогідно, що Хуйло встряв у Сирії всерйоз і надовго. Укріпляючи в глазах арабського і мусульманського світів образ Росії в качестве главного врага. Може хоть Ізраїль зможе нарешті облєгчонно вздохнуть. А з Ізраїлєм і Україна полегшено видохне. А полегшено зітхнувши кровава хунта може займеться нарешті ділом, обеспечуючи условія, щоб кожна українська родина змогла кататься по швидкісних автобанах на сучасних, дешевих та економних електромобілях. Отакі вони метаморфози геополітіки.

Друзі, обзор сьогодні написав нєсколько сумбурно, бо вчора отримав радісну звістку – з Армії демобілізувався і повернувся з АТО мій дорогий племінник. Якого я колись ще немовлятком няньчив і він поміщався в мене на одній руці. А зараз Сергій – здоровенний бойовий офіцер, воював у гарячих точках і воював достойно. Дідові не терпиться побачити і міцно обняти свого героя. Ану чи обніму? Кажуть, він став іще здоровішим А був же маленьким хлопчиком…
Все в нас буде добре.

Зберігаємо бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії і читаєм repka.club.
І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

Свирид Опанасович

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here