Російські "дачники" ошукують киян на мільйони

0
114

Громадянка Росії із Саратова Олена Розовик безкарно захопила землю на березі Дніпра ринковою вартістю на мільйони грн., де самовільно та дуже самовпевнено побудувала собі маєток вартістю до 3 млн. доларів США, а саме замок з будівлями та басейном (у прибережній захисній смузі, порушуючи норми Земельного та Водного кодексів України).

А чиновники КМДА, замість того, щоб застосувати відповідні заходи реагування, передбачені чинним законодавством, для звільнення київської землі, підготували документи для БЕЗКОШТОВНОГО надання самовільно захопленої земельної ділянки у власність зазначеній громадянці Росії!

За дорученням робочої групи при земельній комісії, я вивчила зазначену ситуацію і обгрунтувала свою доповідь. Але на останньому засіданні земельної комісії незважаючи на обіцянки її голови – Прокопіва, не розглядати це питання без мого звіту, воно було винесено та проголосовано!!!

Більш того, адвокат росіянки – Васильняк Роман Іванович з новомодного адвокатського об’єднання “Статніков та партнери”, хтось знає про таке? (той самий, який презентував на робочій групі правопорушників як “нещасних дачників”) після багатьох невдалих спроб зі мною домовитися, вирішив тиснути на мене в інший спосіб – написав скаргу, звинувачуючи мене у корупційних діях (!!!) Смайлик «smile» через мою нібито підвищену зацікавленість у зазначеному питанні та готує позов на кругленьку суму через нібито перешкоджання мною реалізації законних інтересів російських “дачників” Смайлик «smile»

Офіційно заявляю, що як представник інтересів територіальної громади м. Києва на виконання своїх депутатьских повноважень і надалі буду робити все від мене залежне для недопущення зазначеного правопорушення!

Дуже прошу Вашої підтримки та поширення інформації серед максимальної кількості киян. Лише створення публічного резонансу втримає депутатів Київради від подальших протиправних кроків, зокрема голосуванні на найближчих сесіях! Щиро дякую)

Ось декілька моїх попередніх постів з цього приводу:

Мій пост від 10 червня 2015р.:

Якимось дивним чином, вчора на земельну комісію ЗНОВ винесли питання щодо безоплатного виділення за рахунок громади м. Києва земельної ділянки у прибережній захисній смузі Дніпра (!) в порушення Земельного та Водного кодексів України, а також інших норм чинного законодавства ДЛЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ самобуду – такого собі маєтку скромних “дачників”, які безкарно захопили собі берег Дніпра та побудували замок з декількома будівлями та басейном…

Добре, що я була присутня на засіданні зазначеної комісії та висловила все, що я думаю з цього приводу. Нагадала також про спрямовані мною заяви до правоохоронних органів про злочин. Зрозуміло, що у злочинців є якесь потужнє лобі у земельній комісії.

Замість того, щоб відмовити дачникам, зазначене питання було ЗНОВ знято на потім!

АЛЕ НЕХАЙ НЕ РОЗРАХОВУЮТЬ НА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ЦЬОГО ЗЛОЧИНУ!
Самобуд повинний бути знесений коштом забудовника, а ділянка приведена у первинний вигляд. А діям керівництва департаменту земельних ресурсів при КМДА повинна бути надана відповідна оцінка та прийняті кадрові рішення: чому, замість усунення порушення земельного законодавства, чиновники підготували пакет документів на легалізацію зазначеного порушення. Корупційна складова очевидна.

Мій пост від 30 березня 2015 року:

Демонструю світлини з місця злочину: ось які ЗАМКИ будують на самовільно захопленій комунальній землі на березі Дніпра!

Звіт щодо виїздної перевірки самозахопленої земельної ділянки на березі Дніпра (Оболонський район, вул.Богатирська – вул. Садова, кооператив “Чорнобилець”) за завданням робочої групи при земельній комісії Київради

Друзі, зняла з земельної комісії питання щодо надання земельної ділянки 10 соток у власність “нещасним” дачникам під садівництво, які її самовільно захопили та скаржаться, що, протягом тривалого часу, не можуть оформити. На робочій групі з’ясували, що “нещасні” дачники чомусь на самовільно захопленій ділянці побудували басейн та капітальний паркан й вимагають оформити право власності, оскільки витратили величезні кошти.

Щойно, при огляді, виявили не тільки басейн та паркан з баштами, але і замок господарів з господарськими будівлями. І все це майно “нещасних” дачників знаходиться на відстані приблизно 30м від Дніпра, що є порушенням чинного законодавства, зокрема норм Водного (вимога -100м від дзеркала води) та Земельних кодексів.

Друзі, яка Ваша думка, що робити з “нещасними” дачниками, чи віддавати їм берегову зону загального користування рекреаційного призначення?
У мене наступне бачення:
1. Звільнити земельну ділянку від самочинно побудованого об’єкта за рахунок власника та привести ділянку у первинний стан згідно до вимог чинного законодавства. Вважаю, лише подібна принципова позиція покладе край свавіллю з захоплення берегової зони Дніпра та озер недобросовісними власниками маєтків.
2. До моменту демонтажу -передати зазначену земельну ділянку в оренду за орендною ставкою, наприклад, у 10 разів вищою ніж передбачено, що стимулюватиме власника до найшвидшого знесення самочинно побудованого об’єкту.
Які ще будуть пропозиції?

P.S. Аналогічна ситуація з деякими сусідніми ділянками в зазначеній місцевості, а також в Осокорках та інших районах Києва (багаторазово знімала схожі питання, про що доповідала раніше)
Є також багато проблем стосовно самовільно захоплених ділянок у зелених зонах, історичній місцевості (Юрковиця, тощо)
Тому, проблема має вирішувати системно й комплексно, а підхід повинний бути однаковий до всіх (без жодних виключень)

Олена Єскіна