Росія створила мережу отруйників

0
127

Після зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим і послом Великої Британії в Софії Еммою Хопкінс генеральний прокурор Болгарії Сотір Цараров повідомив, що його відомство тісно співпрацює із британською стороною в спробі визначити причетність до отруєння Сергія Скрипаля ще одного росіянина – Сергія Федотова.

Як відомо, зовсім недавно з’явилася інформація, що за отруєнням у Солсбері стояла ціла група осіб, а викриті агенти ГРУ Чепіга і Мишкін були її учасниками. У Москві, зрозуміло, ці повідомлення назвали черговими “вигадками” – втім, і до самого факту отруєння у Солсбері його російські організатори поставилися іронічно.

Однак нові дані про розслідування отруєння Скрипаля дозволяють стверджувати, що Росія створила справжню міжнародну мережу отруйників.

Юрій Федотов, за даними незалежних розслідувачів, знаходився у Лондоні одночасно з Олександром Мишкіним і Анатолієм Чепігою. До чого тут Болгарія? А ось до чого. У першій половині 2015 року цей самий чоловік тричі побував у Болгарії. Один з його приїздів за часом збігся зі спробою отруєння бізнесмена Ємеляна Гебрева. А Ємелян Гебрев – не просто бізнесмен, а бізнесмен, який спеціалізується на поставках озброєнь. І тоді ці озброєння поставлялися його фірмами в Україну.

Гебрев після замаху вижив (постраждали також його син і менеджер, які вечеряли разом з підприємцем). За словами генерального прокурора Болгарії, для отруєння застосовувався інсектицид хлорпіріфос, а не «Новачок», як вважалося раніше. Однак в будь-якому випадку це була отрута. І це могла бути не просто спроба вбити Гебрева, а ще й сигнал всім європейським зброярам: не варто продавати зброю Києву, у вас будуть проблеми. “Великий брат” стежить за вами і готує отрути.

Саме так й отруєння Скрипаля – а колишній російський розвідник активно співпрацював із західними спецслужбами і допомагав викривати «російську мафію» в Іспанії – могло бути сигналом всім перебіжчикам: не варто ділитися інформацією, відплата буде неминучою.

Путін, цей верховний отруйник Росії, любить отакі сигнали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here