Примусова мобілізація як шлях до третього Майдана

0
82

Кожному – своє: олігархам ресурси країни і нові збагачення, а нам – податки на війну, високі тарифи й вічну мобілізацію.

Такими є наші реалії, які представники влади чомусь називають політикою необхідних для країни реформ.

За даними експертів, близько 7,5 мільярдів гривень щомісяця «вимивається» з митниці через тіньові схеми. Розділимо цю суму, скажімо на 250 тисяч (кількість особового складу Збройних Сил України). Виходить 30 тисяч гривень на одного військовослужбовця додатково до існуючого грошового утримання. Як ви думаєте, на ці гроші можна створити боєздатну, професійну армію, а не влаштовувати лови на призовників? То в чому річ? Чому влада вже півтора року носиться з цією мобілізацією як з писаною торбою? Причина насамперед в тому, що ці 7,5 мільярди з митниці йдуть на збагачення кримінально-олігархічних кланів, які в післямайданній Україні почуваються не гірше, ніж в «УРКАїні» Януковича. Так в чиїх інтересах насправді діє влада?

План Путіна по Донбасу очевидний – нав’язати Україні конфлікт, який повністю поглине її економічну й соціальну енергію, поселить зневіру в нашу здатність здолати зовнішнього й внутрішнього ворога й призведе до внутрішнього конфлікту й розвалу країни.

Нам не можна підігравати агресору. Воєнне питання треба вирішити шляхом швидкого створення професійної високооплачуваної армії з боєздатними, а не паркетними генералами. А вивільнений людський (мобілізовані, волонтери) та інтелектуальний ресурс слід спрямувати на відродження виробництва та інфраструктури (заводи, фабрики, КБ, інститути, технікуми, професійні училища). Саме економічно успішна країна з високооплачуваними трудівниками й гідно забезпеченими пенсіонерами має стати прообразом нової України, яку так боїться й ненавидить путінська Росія. Давайте зламаємо плани агресора! Давайте збудуємо процвітаючу країну!

Євген Місюренко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here