Під виглядом відведення сил Росія готує провокацію. Станиця Луганська під загрозою прориву

0
157

Попри всі заяви, що росіяни і місцеві колаборанти відвели війська, днями аналітичний відділ ГІ «Права Справа» отримав інформацію, що в окупованому Луганську відбулася чергова ротація регулярних підрозділів збройних сил Російської Федерації.

За інформацією місцевих джерел, приміщення колишньої комунальної установи за адресою: вул. Кулика буде використане для розміщення підрозділів збройних сил Російської Федерації. Від місця їх базування до Станиці Луганської, де знаходяться українські позиції, приблизно 7-10 хвилин їзди. Крім того, зафіксована передислокація важкої бронетехніки з тилових районів в окупований Луганськ, зокрема, на базу Транспеле. Наразі на території колишнього Луганського летовища і так званих «лутугинських таборів» проходять навчання підрозділів «2-го АК народної міліції ЛНР».

Примітно, що в районі розведення сил і техніки члени НЗФ з блакитими пов’язками так званого «СЦКК ЛНР» продовжують патрулювати місця біля мосту в Станиці Луганській. Бойовики з такими пов’язками з’явилися відразу після першого етапу розведення сил і перебувають там досі.

Нагадаю, 26 травня ГІ «Права Справа» оприлюднює інформацію про накопичення важкої бронетехніки бойовиків на території фабрики «Лутрі», а саме: БТР-60 у кількості 6 одиниць та скупчення техніки і живої сили окупантів неподалік від с. Миколаївка Станично-Луганського району Луганської області.

6 червня українські ЗМі з посиланням на інформацію «Права Справа» повідомляють про скупчення живої сили та техніки окупантів в Луганську на території трикотажної фабрики «Лутрі». Йшлося про те, що протягом останнього тижня на територію фабрики з Ростовської області РФ була доставлена велика партія стрілецької зброї та боєприпасів, призначених для озброєння підрозділів так званого «2-го АК народної міліції ЛНР». Окремо наголошується на можливості провокацій з боку бойовиків поблизу Станиці Луганської.

Сукупність цих фактів дозволяє говорити про те, що росіяни готують чергову провокацію. Ворог накопичує живу силу і техніку безпосередньо в районі розведення протиборчих сил.

Варто зазначити, що за 2 дні після підписання перших Мінських угод в 2014 році «Права Справа» чітко заявляла. що Україна має віддати бойовикам Станицю Луганську, Щастя, Донецький аеропорт і Дебальцеве. Подальші події навколо Дебальцевого, Донецького аеропорту, а також Щастя (коли тільки воля добровольчого батальйону «Айдар» не дозволила здати українські позиції) показали, що цей сценарій був абсолютно реальний.

«Ми б не відступили, як не відступили 5 вересня, коли були перші Мінські угоди, і частина військ відступила за наказом, а деякі підрозділи Збройних сил України тікали зі Щастя — реально тікали. Було страшно дивитись, як на десятки кілометрів розтягнулись цілі колони техніки на пробитій, зжованій резині, на залізних ободах, «Урали», переповнені людьми»,- згадує події 2014 року НД України С. Мельничук.

Тому є обґрунтовані побоювання, що йдеться про реалізацію сценарію Мінську-1, і Станиця Луганська відійде під контроль терористів «ЛНР». Не виключається сценарій розвитку подій з боку окупантів, коли російські війська здійснюють збройну провокацію, повертаються на свої позиції і займають наші, звинувачуючи при цьому Україну у порушенні Мінських угод.

Останнім часом були заяви, що Україна відновлюватиме зруйнований пішохідний міст в районі Станиці Луганської. Але варто звернути увагу на накопичення важкої бронетехніки терористів і виграшний для ворога рельєф місцевості. На мою думку, якщо міст працюватиме в звичайному режимі, справою кількох хвилин буде перекинути на наш берег додаткові підрозділи терористів і вибити нас зі Станиці Луганської.

Ще один важливий момент – заяви голови офісу президента Андрія Богдана про те, що і в Луганську, і в Донецьку можливе введення російської мови як другої державної.

В свою чергу лідер партії «Слуга народу» Разумков заявив про те, що він сподівається, що війська розведуть на всій території Донбасу. «Я сподіваюся, що цей процес буде далі поширюватися на всю лінію розмежування, і почнеться реалізація «Мінська» в тому форматі, в якому він прописаний, і таким чином ми зможемо прийти до реального світу на Донбасі», – додав Разумков.

Особисто для мене, як для луганчанина, який захищав свою Батьківщину, це дуже боляче – 5 років воювати з росіянами і колаборантами, щоб отримати подібний сценарій.

Д. Снєгирьов

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here