«Пенсійний фонд» «ЛНР» повернувся до українського законодавства

0
65

Так званий пенсійний фонд самопроголошеної «ЛНР» живе і працює за українським законодавством. Про це в інтерв’ю від 13.06 2015 сепаратистському каналу Луганськ 24, який мовить на окупованих територіях, заявила голова пенсійного фонду «ЛНР» Тетяна Васильєва.

Зокрема, за її словами, бази даних одержувачів пенсій на окупованих територіях і решти України – це «один і той же комплекс, в якому ми працюємо. Тому звірити прізвища та коди цих людей реально».

«Перш за все, Україна і ми, як республіка, сьогодні користуємося одним і тим же законодавчим актом. Ми повернулися до українського закону. На мій погляд, юридично люди повинні визначитися, де отримувати пенсію – або в Україні, або в «ЛНР», тому що це один і той же вид пенсії, це один і той же розмір пенсії, за один і той же стаж, з того ж заробітку. Тобто, мова йде про те, що людям треба визначатися, де вони будуть отримувати. У нас з українського боку надійшла частина повідомлень про те, що в Україні виплачуються пенсії. Ми ці виплати призупинили по республіці»… – далі каже вона.

«У нас залишилася поки норма українського виходу на пенсію. Якщо ми стабілізуємо якісь фінансові свої потоки як пенсійний фонд і будуть напрацювання в тому, щоб знизити пенсійний вік як і той, який обговорювався, то ми на це підемо», – заявила Васильєва.

Не зрозуміло. А як же незалежність самопроголошеної республіки і перехід на російські стандарти? А як же хвалена законодавча база, злизана з «самих справедливих у світі законів» РФ? Тобто пані Васильєва, можна сказати, прямим текстом дала нам зрозуміти, що ніякої насправді самостійності у цього псевдодержавного утворення «ЛНР» немає, і що процес повернення окупованих територій до складу України вже розпочався. На тобі, боже, що мені негоже, говорить Росія, не бажаючи годувати луганських і донецьких старих і інвалідів.