На думку правих, у всьому в світі винен Джордж Сорос

0
107

Праві давно знайшли собі ворога – Джорджа Сороса, ліберала і спонсора громадянського суспільства. На їхню думку, він винен буквально в усьому і ворог №1.

Аж ось The New York Times опубліковала крутезне дослідження. І видається, що ліберали теж знайшли собі ворога №1 – Руперта Мердока, власника медіаімперії (перлина – канал Fox News), що активно просуває правий наратив і, на думку газети, активно долучається до дестабілізації демократії у США, Європі та Австралії.

Там супердрама гідна серіалу. Телеканали і газети, які допомагають Трампу стати президентом США, а Малкольму Торнбулу – втратити посаду прем’єр-міністра Австралії. Два брати, які воюють за спадок батька і ненавидять один одного. Коротше, драма-драма.

Так само як одні несамовито розслідують, як Сорос через мережу громадських організацій та лідерів думок розхитує одних, інші розслідують, як Мердок через мережу медіа розхитує інших.

Звісно, це не лінійна війна. Громадські організації не можуть вигравати без медіа і навпаки. Але і ті, й інші можуть радикально змінювати реальність. Ми в Україні це краще за багатьох інших бачимо.

Немає сенсу прямо протиставляти Сороса Мердоку. Та в цій несподіваній паралелі «медіа проти громадських організацій» проявився дуже цікавий вимір глобального протистояння. У тому числі для України.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here