Ми маємо свою державу та церкву. Більше ніякі злі сили нас не переможуть

0
509

Українці отримали церкву, яка відстоюватиме інтереси Української держави.

Про це під час свого візиту в Тернопіль сказав Патріарх Філарет.

“Ми досягли створення в Україні Єдиної православної автокефальної церкви. Цей факт має епохальне значення, бо за всю історію, ми ніколи не мали визнаної церкви. Було так: ми боролись – нас перемагали. Ми перемагали – нашу перемогу відкидали. Пам’ятаєте, скільки ми боролись за об’єднання церков і не мали успіху. Сьогодні – ми разом:  Українська православна церква КП, УАПЦ та частина Московського патріархату. Ми створили Православну церкву України. І це завдяки Вселенському патріарху Варфоломію. Він виявив велику мужність, пішовши на визнання Православної церкви України”, – зазначив колишній предстоятель УПЦ КП.

Патріарх Філарет також подякував Порошенку та підкреслив, що тепер Україна має свою церкву, яка відстоюватиме її державні інтереси.

“Ми маємо державу і її більше ніякі злі сили нас не переможуть, бо у нас є і церква, яка відстоюватиме інтереси свого народу. Ми більше не відстоюватимемо інтереси народу, який забрав у нас Крим, який вбиває нас на Донбасі”, – сказав Патріарх.

Філарет додав, що нас чекає перемога у майбутньому:

“Через те, що не було єдності – ми терпіли поразки і ставали поневоленими. Церква закликає до єдності. Ми повинні бути переконаними втому, що Господь допоможе нам перемогти ворога. Бо на Донбасі ще іде війна, але ми віримо, що ми і там здобудемо перемогу”.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here