Москва сльозам не вірить, а Путін зневажає прохачів, він поважає тільки силу

0
316

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер висловився на підтримку прямих контактів президентів Росії і України.

На думку дипломата, обрання нового українського президента може створити нові можливості для такого діалогу. Важливо тільки зрозуміти – які?

Прямі переговори президентів відбувалися і раніше – як у багатосторонньому форматі, так і по телефону у критичних випадках. Вони були перервані російською стороною саме тому, що стало ясно: від Петра Порошенка не вдасться домогтися згоди з тим, що російською стороною представляється як компроміс, а для української виглядає як капітуляція.

Саме тому Кремль може бути готовий відновити контакт з новим українським президентом – але зовсім не для того, щоб дійти до компромісу, а як раз для того, щоб чергового разу продиктувати умови капітуляції нашої країни. Тому що якщо не погодився той, то, може, погодиться цей?

Інше питання – навіщо такого роду спілкування Володимиру Зеленському та чи розуміє обраний президент його наслідки. Адже якщо погодитися з російськими умовами “миру”, це може викликати серйозну внутрішньополітичну кризу в самій Україні. А якщо відмовити Путіну, тиск на Україну тільки збільшиться – причому як економічний, так і військовий.

Тому для Зеленського очевидно те, що підходить і для керівників інших цивілізованих країн. Немає ніякого сенсу для спілкування з Путіним, якщо це спілкування не призводить ні до якого конкретного результату, а тільки  до розмови заради розмови. Не потрібно давати російському президенту можливості навіть припускати, що на його умови можна погодитися, що його ізоляція може бути перервана без звільнення Криму і Донбасу.  Москва сльозам не вірить, а Путін зневажає прохачів. Він поважає тільки силу. І тому новий український президент повинен бути не просто готовий до переговорів з російським колегою.

У нього повинна бути сильна позиція на цих перемовинах.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here