Міністр екології Шевченко замішаний у корупційному скандалі

0
78

Міністр екології Ігор Шевченко вимушений був визнати на засіданні уряду, що таки повернувся з курортної Ніцци до Києва приватним літаком народного депутата України, регіонала Олександра Онищенка-Кадирова.

Хоча до цього міністр звинувачував мене у брехні, коли я повідомив про його польоти літаком газового олігарха Онищенка. Але Шевченко продовжує брехати громадськості!!

Він стверджує, що цілком випадково підсів у літак Онищенка, бо той якраз був у Ніцці. Але так само “випадково” Шевченко користався в особистих цілях літаком Онищенка 10 квітня 2015 року, коли літав знову ж таки до Ніцци, а 13 квітня – із Відня до Києва. 16 квітня знову “цілком випадково” цим же літаком Онищенка міністр екології знову літав до Відня, 19 квітня тим же бортом повернувся до Києва.

Міністр екології також зізнався, що не платив за перельот літаком Онищенка з Ніцци до Києва, але не бачить у цьому ніякої корупції. Хоча не бачити корупцію може лише такий махровий корупціонер як Шевченко. Народний депутат Онищенко займається нафтогазовим бізнесом. Мінекології видає ліцензії на користування надрами, тобто успішність бізнесу Онищенка повністю залежить від рішень міністра екології. Саме тому Онищенко зробив усе, щоб мати свою людину на цій ключовій для його бізнесу посаді. Формально Шевченко призначений на посаду міністра за квотою “Батьківщини”, але реально весь парламент знає, що він ставленик Онищенка. Також усі говорять, що посада міністра екології була продана Онищенку за 5 мільйонів доларів. На посаді міністра Шевченко активно лобіює інтереси Онищенка, пропонуючи його людей на важливі державні посади, зокрема, на посаду голови Державної геологічної служби. Оце і є корупція!!

На жаль, не бачать корупції у діях міністра екології Президент Порошенко та прем’єр-міністр Яценюк, які навіть після зізнання Шевченка не ініціюють його відставки.

Так само не бачить корупції в діях Шевченка і генпрокурор Шокін, до якого я звернувся з вимогою порушити кримінальне провадження проти міністра екології і негайно арештувати його, поки він, за прикладом Клюєва, не втік на літаку Онищенка до сонячної Ніцци. До речі, Шевченко так часто літає до Ніцци, що я майже упевнений, що у нього там є нерухомість. Генпрокурору варто перевірити і цей факт.

Не бачить корупції у діях Шевченка і Юлія Тимошенко, за пропозицією якої цей махровий корупціонер був призначений на посаду міністра. Юля вперто мовчить, незважаючи на моє публічне звернення до неї самостійно ініціювати відставку Шевченка.

Мовчання Генпрокуратури, Президента, прем’єра і Тимошенко означає тільки одне – усі вони разом покривають корупціонера-міністра. От вам і обіцяна боротьба з корупцією!

P.S. А Шевченко – скотиняка! Бо нормальні міністри в цивілізованих країнах самі йдуть у відставку після такого корупційного скандалу.

Олег Ляшко