Міжнародні партнери оцінюють Україну по реструктуризації держборгу

0
77

Чому такою важливою є ініціатива Радикальної Партії щодо реструктуризації державного боргу?

Тому що, якщо перерахувати держборг ($67+ млрд ) на економічне активне населення України (19+ млн осіб) то кожен винен понад 70 тис. грн. Щоб повернути вказану суму працівник, що отримує середню зарплату 3 700 грн. на місяць, повинен збирати кошти майже 2 роки і при цьому не харчуватись, не одягатись, не оплачувати житлово-комунальні послуги тощо.

В Державному бюджеті України на 2015 рік передбачено 251,63 млрд. грн. (!) для погашення державного боргу та 92,7 млрд. грн. (!) тільки на його обслуговування (сплата відсотків). Фактично одне тільки обслуговування державного боргу (сплата відсотків) вдвічі перевищує видатки на Міністерство оборони України під час військової агресії з боку Російської Федерації!

Реструктуризація держборгу України – лакмусовий папірець реальної підтримки нашої країни з боку міжнародної спільноти. Реальна підтримка – списання боргів, хоча б часткове, та тимчасове заморожування нарахування відсотків (до припинення військової агресії проти України). А вивільнені кошти мають бути спрямовані на відродження національної промисловості, створення робочих місць, індексацію заробітних плат і пенсій. Ми домогаємось цього з Олег Ляшко вже понад півроку!

Віктор Галасюк