Лібертаріанці хочуть, щоб держава просто самоусунулась

0
109

Ти борешся за ідеї, в які віриш, пропонуєш їх людям, а потім тобі люди виділяють кредит довіри на здійснення цих ідей?..

Ні. В нинішні часи все навиворіт. Президента спочатку обрали, а вже потім його підопічний поставив виборців перед фактом, що Зе-команда тепер лібертаріанці.

Хто не в курсі, лібертаріанство — це такий собі “правильний лібералізм”, що протиставляється мейнстрімним неолібералам, яких часом заносить у лівацтво. Це максимальне усунення впливу держави. Навіть там, де є необхідність. З позицій націоналістів, лібертаріанство — побудова байдужої держави, а не свободи. Здорова система зобов’язана захищати свій економічний простір, ставити запобіжники від монополій, гуртувати суспільство національною ідеєю тощо. Натомість лібертаріанці хочуть, щоб держава просто самоусунулась. Лібертаріанство роз’єднує, атомізує народ (принцип свободи індивідууму без принципу національної солідарності), а відпорність країни знищує (мінімізація витрат на оборону).

Але, все одно, для команди Зе це все чисті абстракції, що будуть гарно звучати. Ті самі популісти з партії 5.10 принаймні щиро дотримуються лібертаріанських ідей. Адже коли доходимо до діла…

Один приклад. Право громадян на збройний захист, легалізація короткоствольної нарізної зброї: Зе-команда ПРОТИ. Де ж тут лібертаріанство, котре за “максимальну свободу”? Натомість українські націоналісти ЗА. Адже з нашої точки зору таке право є частиною національної та особистої безпеки.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here