Конгресмени США почнуть безпосередньо співпрацювати з колегами у парламенті України

0
65

На завершення зустрічі делегація Палати представників Сполучених Штатів Америки передала листа Голові Верховної Ради України щодо відновлення угоди про партнерство між Комісією ПРДП та нашим парламентом, яка дозволить членам і співробітникам Конгресу співпрацювати безпосередньо зі своїми колегами у парламентах України та Сполучених Штатів Америки.

З української сторони у зустрічі взяв участь народний депутат України Павло Кишкар. З іноземної сторони до складу делегації входили члени Комісії Палати представників Сполучених Штатів Америки Ізміра Айч, Джефф Біллман, Роберт Коган, Лоуренс Клутц, Аніка Паркс, Девід Розенбаум та Даніель Рубін. До делегації з іноземної сторони також приєдналися Скот Хюблі та Ребека Шут, співробітники Національного Демократичного Інституту.
Відбулася зустріч голови Комітету у закордонних справах з делегацією Програми розвитку демократичного партнерства Палати представників Сполучених Штатів Америки(ПРДП) в рамках її оцінювальної місії з метою подальшого розвитку партнерства з Верховною Радою України.
Метою цієї програми є вивчення впливу діяльності, яка впродовж десяти років спрямовується на посилення законодавчої роботи та підтримку співробітництва із 16 парламентами країн світу, серед яких – Верховна Рада України.

Під час зустрічі обговорювалися загальні питання функціонування місії Комісії ПРДП, а саме, сприяння формуванню швидко реагуючої, ефективної влади і зміцнення демократичних інституцій шляхом надання допомоги законодавчим органам у країнах з демократією, що розвивається. Центральне місце в його роботі займає рівнозначна співпраця для нарощення технічних знань та досвіду в законодавчих органах країн-партнерів, які покращать підзвітність, прозорість, законодавчу незалежність, доступ до інформації і контроль державної влади.

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко поінформувала присутніх про поточну політичну ситуацію в Україні у контексті протистояння російській агресії, реалізації важливих внутрішніх реформ, розвитку внутрішньополітичної ситуації в Україні, повідомила про актуальні питання роботи Комітету у закордонних справах. Ганна Гопко також зазначила, що високо цінує співробітництво з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин Сполучених Штатів Америки в Україні, зокрема, щодо обміну досвідом і поглиблення двосторонніх відносин на законодавчому рівні з метою участі у навчальних семінарах для членів парламенту і його співробітників.

Ганна Гопко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here