Готується новий пікет Генпрокуратури

0
106

Завтра, 22 липня, о 14.00, Комітет визволення політв’язнів бере участь у пікеті Генеральної прокуратури України (м.Київ, вул. Різницька 13/15) проти новітніх репресій та політичних переслідувань громадсько-політичних діячів.

Зокрема, проти подання ГПУ на зняття недоторканості та арешт народного депутата Андрія Лозового.

Всі ми знаємо, що, як і в часи режиму януковича, Андрій допомагав чим міг КВП і політв’язням, так і зараз, ставши народним депутатом, він залишається нашим надійним побратимом у справі визволення політв’язнів. Так, він є одним з ініціаторів Законопроекту, прийняття якого визволило би політв’язнів за нашим списком.

На жаль, прийняття цього законопроекту гальмується майже усіма Комітетами Верховної Ради, а сам Андрій та двоє його колег Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько потрапили під шквал несправедливих звинувачень в репортажах на провладних телеканалах у зв’язку з даною законодавчою ініціативою.

Також ми знаємо, що жодному політпереслідуваному не було відмовлено в поруках з боку вищезазначених народних депутатів, а на багато судових засідань вони приходять особисто.

Прокуратура вже неодноразово вчиняла спроби порушити справу саме проти цих трьох народних депутатів, і ось таки порушено справу за сфабрикованим звинуваченням проти Андрія Лозового.

Тому закликаємо наших активістів взяти участь в даній акції протесту. Удар по депутатах, які захищають політв’язнів – це прямий удар по Комітету визволення політв’язнів!

Ні політичним репресіям!
Слава Україні!

Тетяна Близнюк