Флешмоб «Допоможи голові ОВЦА»! «Права Справа» відправить Комарницькому гуманітарку

0
674

Днями в інтерв’ю BBC News Україна новопризначений очільник Луганської області, екс-ректор Луганського університету внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка Віталій Комарницький розповів про свою тяжку переселенську долю.

«Можна багато говорити, але судять за вчинками. Ті, хто хотів – ті залишалися. А ми вийшли сюди, у нас були на собі джинси і футболка, і все», – заявив він.

Очевидно, через тяжку долю Комарницький, який отримує від української держави пенсію (у 2018 році, згідно з декларацією, її розмір склав 127848 гривень на рік) і зарплату ректора (542375 гривень на рік), губернатор отримує… допомогу на проживання як переміщена особа (16910 грн. на рік).

Пане Комарницький, якщо ви не знаєте, то розповім. Мільйони переселенців теж виїхали зі своїх домівок в футболці та джинсах. Всі ми вважали,що повернемося додому до початку осені. Я також виїхав в чому був – у джинсах та у піджаку, у мене, як у персони нон грата для окупантів та колаборантів, було не більше 10 хвилин на збори. Утім, ніхто з переселенців не вважає свій виїзд на контрольовану територію доказом власного героїзму чи патріотизму – вони просто зробили свій вибір. До того ж, у вас, пане Комарницький, був час, щоб вдягтися належним чином і зібрати речі – ви виходили, як самі кажете, по команді, лише у серпні 2014 року. Примітно, що я виїхав ще у травні 2014 року, на відміну від вас, полковника українських правоохоронних органів. Це показовий момент.

І, до речі, 1.5 мільйони переселенців живуть у набагато гірших умовах, ніж пан ректор. Комусь з них затримують пенсію, у багатьох немає робочого місця і можливості працевлаштуватися , або вони вимушені працювати неофіційно, виконуючи некваліфіковані низькооплачувані роботи. У вас, Комарницький, є і пенсія, і чимала зарплатня. І при цьому ви ще берете копійки від держави? Далеко не всі переселенці беруть цю допомогу, якщо в них є засоби до існування, при цьому не такі великі, як у вас, бо в них є розуміння, що ці гроші повинні дістатися нужденним та хворим.

Цікаво, що ваш «колега», колишній проректор, а тепер «ректор» Луганської академії внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка, яка лишилася в окупації Віктор Глазков, який, напевно, разом з вами виходив у серпні 2014 року у джинсах і футболці, оформив на себе українську пенсію, перебуваючи в окупованому Луганську і працюючи на окупантів. Нагадаю, у 2015 році ГІ «Права Справа» довела цю інформацію до громадськості, і пенсію посібнику «ЛНР» скасували.

ГІ «Права Справа» оголошує флешмоб «Допоможи голові Луганської ОВЦА». Найближчим часом ми відправимо на адресу Віталія Комарницького джинси і футболку. Треба допомогти нужденному очільнику регіону, просто щоб луганчанам не було соромно за свого голову ОВЦА, якому важлива кожна копійка. Запрошуємо приєднатися до флешмобу організації і кожного українця, який щиро хоче підтримати імідж Луганщини.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here