Економічна політика уряду є докорінно хибною і веде до зростання залежності від МВФ

0
113

Тим хто радіє зміцненню гривні і клеймить опозицію за радикальні оцінки економічної політики влади. Мовляв, гривня тепер зміцнюється – бачте як працюють економічні реформи уряду і кредити МВФ.

Але дивитись бажано не тільки під ноги, а й за горизонт!

Зверніть увагу на наш торговельний баланс, іноземні інвестиції та графік боргових платежів і самі зрозумієте наскільки сталим і тривалим буде нинішнє “зміцнення” гривні.

До речі, базовий (оптимістичний) макропрогноз уряду на 2019-2021 роки (на якому базується і Держбюджет) передбачає зростання торговельного дефіциту з нинішніх -10 до -13 млрд дол США. Тобто наша зовнішня торгівля загалом є “збитковою” для економіки!

Чомусь Міністр економіки скромно мовчить про торговельний баланс, який є фундаментом стійкості (або нестійкості) нацвалюти. А мовчить він тому, що економічна політика уряду є докорінно хибною! І веде до зростання залежності від МВФ, подальшого послаблення гривні і зростання інфляції (через критичну імпортозалежність економіки).

Лікується все це, насправді, розвитком власної промисловості і “розігрівом економіки”, залученням інвестицій та створенням нових робочих місць, експортною експансією та імпортозаміщенням. Але влада поки користується зовсім іншими рецептами.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here