Амністія в Україні: бійцям АТО чи терористам?

0
54

Ми багато останнім часом чуємо про можливість амністії ворогам України, які зі зброєю в руках і за допомогою московської “неоімперії” намагаються порушити територіальну цілісність нашої країни, які вбивають та катують українських патріотів й військовослужбовців, які знищують українські міста та села.

І судячи з останніх новин, наша влада дійсно має такі плани на догоду кремлівському режиму і на радість нашим місцевим негідникам. Впевнений, що українському патріотичному суспільству вдасться зламати ці наміри. Але я хочу щоби ми усі зараз подумали про інше.
Про те, що амністія таки потрібна.
Але, потрібна вона нашим воякам, які засуджені під час проведення антитерористичної операції на сході країни. Це дуже і дуже важлива справа. Держава не спромоглася вирішити питання з терористами, коли вони ще були дійсно терористами, а не великим збройним формуванням. Держава потребувала допомоги. І багато громадян, ставши до лав Збройних сил, МВС і добровольчих батальйонів надали таку допомогу своїй державі. Не всі витримали психологічного і фізичного іспиту війною. Дехто скоїв злочин, інші стали заручниками обставин та свавілля правоохоронних органів, але абсолютна більшість наших громадян, які опинилися за гратами, є патріотами України і має право на поблажливість від своєї держави в таких умовах. Крім того, хочу зазначити, що під час судових процесів багато наших військовослужбовців стикаються з упередженим ставленням не тільки, наприклад, військової прокуратури, яка вже давно має репутацію такого собі військового гестапо, але й судів різних інстанцій , розташованих у зоні АТО.

Також, треба розуміти, що знаходячись під слідством на сході країни, вояки, особливо ті, які прибули в АТО з західної та центральної частини України мають дуже обмежені можливості на захист та підтримку своїх родичів.
Тому я пропоную усім патріотам звернутися до депутатів Верховної Ради з вимогою прийняття двох наступних законів. Перший – про амністію для осіб , які в будь-якій формі приймали участь в антитерористичній операції на сході України. Другий – про проведення судового провадження що до осіб з лав ЗСУ, МВД, добровольчих батальйонів та волонтерських організацій, які скоїли злочини в зоні АТО, виключно за місцем їх проживання, або постійної дислокації їх частин.
Розумію, що ця пропозиція наразі має дуже загальний вигляд. Тому варіанти таких законів потребують обговорення і дуже ретельної розробки. Але відкладати це ми також не можемо.

Прошу долучитися до цієї ініціативи і до її розповсюдження усіх своїх друзів на ФБ і, в першу чергу, відомих журналістів, блогерів, та депутатів.

 

Якщо дехто вирішить, що цією пропозицією я намагаюся закрити справу що до мене , можу сказати – це мене не стосується. Я вважаю себе повністю невинним у сфальсифікованій підручними Толіка-тепловізора справі і буду вести себе виходячи з цього свого розуміння.

Олександр Ружанський

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here