11 грудня. Момент істини чи черговий «договорняк»?

0
59

Головною проблемою нерозуміння сутності політичних, економічних та суспільних реформ в Україні є те, що українцям, знесиленими випробовуваннями Революції Гідності та виснаженими морально та матеріально війною на Донбасі, не було представлено плану «нової» влади. Це мав би бути простий та чітко прописаний документ з переліком послідовних дій з реформування країни, з конкретними датами, відповідальними особами, короткими та зрозумілими поясненнями суті кожної реформи.

Перші попередні результати реформування, повинні були б з’явитися по 4-6 місяцях від початку діяльності новообраної Верховної Ради та новопризначеного Уряду країни.

Але плану дій, легкого для розуміння простими виборцями не представили ані Президент, ані Верховна Рада, ані Уряд. Коаліційна угода не стала програмним документом виходу з кризи. Про цю угоду швидко забули. Весь термін діяльності «нової» влади, в рази знижувалися доходи громадян, збільшувалися ціни в магазинах, підвищувалися тарифи та рівень інфляції. Тому не дивно, що рівень довіри до політичного керівництва в Україні з боку громадян, знизився до мінімальних показників.

Знову і знову, люди, отримавши владу в Україні, не можуть сконцентруватися на елементарному служінні суспільству, доля якого для них є вторинною. Позбутися особистих владних амбіцій та банальної грошової жадібності нинішні «керівники» держави не здатні ментально.

Чи залежить Порошенкові, Яценюку та решті на своїй репутації? Це покаже 11 грудня. Більшість прогнозів – песимістична.

Костянтин Вінницький,

Головний командир УНСО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here