В матеріалах Нюрнбергського процесу є документи, які свідчать про боротьбу ОУН проти нацизму

0
172

Росія відтворює радянські міфи, пов’язані з Другою світовою війною, які не мають нічого спільного ані з рішеннями Нюрнбергського процесу, ані тим паче з об’єктивом баченням того, чим була Друга світова війна.

Ні Володимир В’ятрович, ні політика національної пам’яті України, ні наша історія не є у сфері юрисдикції Росії. Тривалий час так було, і ви цим зловживали аж до здійснення злочинів проти людяності. Але, нагадаю, це минуло давно, як би не мріялося інакше.
Україна — суверенна держава, і якась псевдоюридична маячня Російської Федерації не поширюється на територію України і на мене як на її громадянина.

З історичної точки зору «слідство» дійшло смішних висновків. На відміну від цього комітету, я ретельно вивчав матеріали Нюрнбергського процесу, які, на жаль для «слідчих», ніколи не були видані в повному обсязі російською мовою.

Очевидно, не випадково, тому що саме в матеріалах Нюрнбергського процесу є документи, які свідчать про боротьбу Організації українських націоналістів проти нацизму. Очевидно, що ці документи суперечать установкам радянської, а тепер – сучасної російської пропаганди про нібито колабораціонізм бандерівців. Саме тому ці документи ніколи не були опубліковані в Російській Федерації.

Росія відтворює радянські міфи, пов’язані з Другою світовою війною, які не мають нічого спільного ані з рішеннями Нюрнбергського процесу, ані тим паче з об’єктивом баченням того, чим була Друга світова війна. Зокрема, і для українців.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here