Україну наздогнала хвиля противправних арештів журналістів

0
68

Круто, по два абсолютно протиправних затримання журналістів за день.
Навіть не можу визначитися, кому цього разу віддати пальму першості – СБУшникам чи МВДшникам.
***
Я нагадаю свій базовий прогноз.
З найбільшою ймовірністю події підуть таким чином, що буде повторення Врадієвки. Нагадаю, Майдан був не чим іншим, як бунтом проти свавілля силовиків. Все, що передувало, супроводжувало та розквітло буйним цвітом псіля утечі Завгара – це побічні явища цього бунту. Порошенко в один тур, підписання всіляких угод-євроінтеграцій, агресія Росії, новий парламент, псевдореформи і псевдореформатори – це минущі побічні ефекти. Бо ми впевнено йдемо назад, до самих основ, коли є вони (мусора) і ми (люди).
Привид Врадієвки ходить країною. Менти, СБУшники, прокурорські, судова чесна братія – це порохова бочка, на якій сидить наша державність. Вона може вибухнути щомиті. Зброї і люті в народі більше, чим при Януковичу. Свавілля і нахабства скоро стане теж більше.
А далі що? Врадієвка.
Можливо, не одна. Потім – політична криза, позачергові вибори.
***
Але є ще один неприємний момент у базовому сценарії.
Коли Медведька і Поліщука призначили “убивцями” Бузини, я, звісно, побіг на переговори. До учорашніх союзників по Майдану, з котрими ми ніколи не були братами, але все ж могли загинути разом (приміром, того ж 18-го лютого’14).
Так от, я зразу звернувся – що це? Який до біса, Бузина?!
А мені кажуть – деенка-шмеенка, 100% гарантії, підуть на пожиттєве. Бо бач, не можна, щоб убивали – бо будуть так усіх убивать. Коротше, стіна.
А тепер я застосував цю логіку до ментів, чорних рот усіх цих, беркутів, що перефарбувалися ледь не у добровольчі батальйони. Їх не покарали – значить, цього разу будуть знову стріляти.
Спалахне Врадієвка – будуть топити у крові. Принаймні, такий варіант розглядатиметься як можливий. Або просто станеться сам по собі.
Беркут на Майдані стріляв з переляку. От такий переляк і зараз може статися.

P.S. Я є співавтором тих двох законопроектів по реформі міліції та прокуратури, котрих викинули у смітник, зі скандалом і порушенням регламенту.

Ігор Луценко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here