Те, що відбувається зараз – це бандитизм правоохоронців, помста по понятіям

0
1813

У відповідь на вчорашні сутички влада застосувала незаконні затримання. На гіпотетичне, поки що не доведене порушення закону поліція відповіла брутальними порушеннями закону зі своєї сторони.

Затримано Дмитра Кухарчука, голову Черкаського обласного відділення «Нацкорпусу». Я його знаю вже кілька років, як людину, завдяки якій справа Василя Сергієнка (Небесна Сотня) ще до сих пір має перспективу. Зусиллями Олега Собченка та інших черкащан громада добивається певного прогресу у розслідуванні. Попри шалену протидію місцевого князька Генадія Бобова, нардепа – котрого, власне, активісти і підозрюють у замовленні убивства.

Чому це затримання незаконне?

Тому що Ст. 208 КПК передбачає випадки затримання особи без ухвали слідчого судді. Кожен має право затримати особу у випадках:

– вчинення або замаху на вчинення кримінального правопорушення;
– безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення чи під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні.

Ну, є ще один виняток, зроблений спеціально для НАБУ – це якщо б, приміром, Кухарчука підозрювали у вчиненні корупційного злочину, і є обґрунтовані підстави вважати, що він може втекти (смішно, да?).

Натомість, якщо б поліція хоч якось поважала закон, вона б спочатку мала б оголосити особисто Дмитру підозру, і лише ПІСЛЯ того отримала б підстави звернутися в суд для обрання запобіжний захід.

Те, що відбувається зараз – це бандитизм правоохоронців, помста по понятіям, і не має нічого спільного із законом чи правоохоронною діяльністю. Банда мусорів просто включила «атвєтку».

Як завжди.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here