Штаб Порошенка хоче змусити Зеленського заговорити

0
129

У кожного штабу своя задача. У президентської команди – змусити Володимира Зеленського заговорити. У штабу Зеленського – нав’язати Порошенку свій порядок.

Я все розумію. Петру Порошенку важливо витягти конкурента в поле реальної політики. Володимиру Зеленському важливо затягнути опонента у простір шоу. Кожен хоче рубатися на своєму майданчику. Де буде те саме «посередині», на якому вони зійдуться – гадки не маю. Так само як і не знаю, чи зійдуться взагалі.

У кожного штабу своя задача. У президентської команди – змусити Володимира Зеленського заговорити. У штабу Зеленського – нав’язати Порошенку свій порядок денний. Кожна команда прагне показати виборцю, хто тут альфа.

Пара моментів. Правила проведення дебатів прописані ще в 2014-му. Фабула проста: фінансує держава, проводить Суспiльне. Дата теж зафіксована – остання п’ятниця перед днем голосування.

Минулого разу ЦВК надсилала жорсткий регламент їх проведення. Ведучий виконував технічну роль і стежив за таймінгом. Експерти не передбачалися. Якщо один кандидат відмовлявся приходити – його час автоматично переходив його візаві. На монолог. Загалом, нудно. Надія лише на те, що цього разу ЦВК віддасть структуру дебатів на відкуп організаторам.

І все знову ж упирається в бюджет. Згідно із законом, дебати можливі або за держрахунок, або за рахунок виборчих фондів. Ніяких приватних грошей. Ніяких донорських грантів. Бюджет цих виборів, наскільки я пам’ятаю, – $10,5 млн (бюлетені, зарплати комісіям та інші витрати). Скільки там зараз коштує оренда «Олімпійського» укупі з технікою?

До того ж, ідея зі стадіоном впирається у прописану процедуру дебатів. І якщо вже «Олімпійський», то процедуру цю треба встигнути поміняти. До 19 квітня.

Зрештою, особисто мені без різниці, для якого майданчика друкувати нову футболку.

P.S. Ну або ще варіант. Кандидати можуть назвати це все «не дебатами” і взагалі відв’язатися від прописаних процедур і від “Суспiльного”.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here