Російські окупанти зірвали домовленості щодо розведення сил на ділянці Станиця Луганська

0
1296

Починаючи із 6 червня, з боку бойовиків так званої “ЛНР” відбулися обстріли розташованих у цьому районі позицій українських підрозділів.

Так, 6 червня, російські окупанти о 12:30 годині обстріляли село Артема Станично-Луганського району.

8 червня, з 20:55 по 21:35 збройні формування Російської Федерації з напрямку населеного пункту Миколаївка вкотре здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганськ зі стрілецької зброї.

Варто зазначити, що 22 травня ГІ  “Права Справа” передала спеціальним службам України інформацію про передислокацію важкої бронетехніки російсько-окупаційних військ з тилових районів в район окупованого с. Миколаївка Станично-Луганського району. Зокрема, повідомлялося про передислокацію 2-х БТР-60 та трьох вантажівок з живою силою бойовиків.

26 травня ГІ  “Права Справа” оприлюднює інформацію про накопичення важкої бронетехніки бойовиків на території фабрики “Лутрі”, а саме: БТР-60 у кількості 6 одиниць та скупчення техніки і живої сили окупантів неподалік від с. Миколаївка Станично-Луганського району Луганської області.

6 червня українські ЗМі з посиланням на інформацію “Права Справа” повідомляють про скупчення живої сили та техніки окупантів в Луганську на території трикотажної фабрики “Лутрі”.

Йшлося про те, що протягом останнього тижня на територію фабрики з Ростовської області РФ була доставлена велика партія стрілецької зброї та боєприпасів, призначених для озброєння підрозділів так званого “2-го АК народної міліції ЛНР”.

Окремо наголошується на можливості провокацій з боку бойовиків поблизу Станиці Луганської.

Зазначені факти наочно демонструють небажання російських окупаційних сил дотримуватися Мінських домовленостей щодо розведення сил і засобів на ділянці Станиця Луганська.

Нагадаю, нещодавно спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік повідомляв про те, що 10 червня планується розпочати розведення сил на ділянці в Станиці Луганській.

Мінськими домовленостями визначено, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму тиші та його фіксації СММ ОБСЄ протягом семи діб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here