Про Комітет визволення політв'язнів шириться брехня

0
118

Мене позначили в пості.

Во ізбєжаніє того, шо я буду напрягатися з відповіддю, а пост зникне – зробила скрін і тепер, ясно шо, відповім на закид.

Розказую.

Значить, 18 лютого 2015 року в Подільському райсуді був інцидент, про який я тут писала. Тобто, якийсь тітухан в штатському, який виявився капітаном міліції і начальником якогось мусорського атряду, не пускав людей на відкрите засідання. Прямо виштовхував і т.д. Коли я пішла до заступника голови суду, який чергував в той час, що це взагалі в суді відбувається, то прибігла туди авторка цього от посту, Олена, шо в скріні і сказала, що той тітухан її вдарив в обличчя біля суду. Залишила мені свій номер телефону, ПІБ, коротке пояснення… На тому розійшлися ми.

Ну, я це діло не лишила. Я, Володимир Іванов та Віктор Смалій незабаром сиділи до ночі і складали скарги до восьми інстанцій щодо даного інциденту.

А тим часом, лайкнувший цей пост (див скрін) юнак Вадим Згама почав постити фото, що у Олени цієї ж, значить, струс мозку і їй потрібне лікування і навіть почав на то діло збирати кошти. Ну і я ж, канєшно, поширювала ці пости, шо капєц ось, дівчину вдарили, а тепер гляньте, як оце вона виглядає.

Невдовзі сталася ще подія. Дзвонить мені серед ночі Вадим Згама. Не серед ночі, а в пів на четверту ранку. І кричить, шо піднімайте всіх, нас (ну, його, з тою Оленою) спакували, везуть, свавілля міліцейське, стріляли і т.д. Піднімайте й будіть, каже, всіх депутатів, бо нас зараз будуть ізбівать.

Депутатам я смски розіслала, відправила до РОВД свою дитину і Муху (це під ранок, замєтьтє), а сама сіла наярювать по телефону в те РОВД на предмет, що там відбувається, з’ясовувати обставини, застерігати ментів від свавілля, тощо.

Потім Згама каже Ані моїй, щоб прибрала зі своїх постів про те, що стріляли. І пояснює це тим, що от можуть звільнити одного мента, а він – знайомий Тані Ліходєєвої, а вона просить, що не треба. Ну, зняли канєшно. Хоча осадочєк остався.

Незабаром прийшла відповідь, що відкрито кримінальну справу по подіях у Подільському суді, встановлено особу порушника і т.д. От… І викликали мене значить, на допит. Ну а заодно ж паралельно хочуть говорити і з цією Оленою. А вона від дачі показів відмовилася. Дзвоню я, значить, Згамі. Бо то ж у них одна туса навколокупрівська, і кажу, що це ще що таке. Він каже, почекайте, я взнаю. Передзвонює. Каже, понімаєте, увійдіть в її становище, вона працює в міністерстві оборони, вона може втратити роботу.

Я кажу, що якось я, моя дочка втрачали дуже багато: І роботу, і свободу іноді, і гроші… Заради зовсім незнайомих нам людей здебільша і не чекаючи для себе зиску. Такшо, кажу, я її тягти до слідака силою не буду, кажу, але і входити в її становище не зобов’язана, бо нахріна мені співчувати обивателям, коли ми за подібних ситуацій не жаліли себе. Хай шо хоче, кажу, те й робить.

Нещодавно прийшла відповідь з прокуратури, що справу проти мента з Подільського суду закрито за відсутності складу злочину. Ну і так і відповідають, що свідчень від потерпілої не дочекалися, доказів нема, а капітан міліції сказав, що він її не бив, а просто відводив руками від себе її планшет, а планшет почав падать, то він його ловив а не відбирав.

У вівторок були збори КВП, на яких серед інших питань я підняла і дану тему, що от справу закрито, і я вважаю, що надалі не варто відгукуватись на заклики таких людей, як ця Олена, як Вадим Згама, бо вони мають здатність потім відмовлятися від своїх слів.

Ну і щодо того, що на КВП лунали висловлювання на кшталт “мусорська шлюха”, то я цього не пригадую. Але, можливо, десь не дочула, то, може, нагадайте мені ті, хто був на зборах. Заодно вгадайте з позначених у пості, хто міг переповісти розповідь про збори КВП саме в такому ключі. Я, наприклад, здогадуюсь  Всіх присутніх позначу. Окрім родичів політв’язня, які вже точно тут не при ділах)
Або може переповідальник зборів КВП сам зізнається, га?

 

11265205_854023221344744_429083219772398548_n

Тетяна Близнюк