Понад 1200 білорусів воює на сході України

0
101

Понад 1200 білорусів воює сьогодні на сході України, розуміючи, якщо Путіна не спинити, він стане загрозою і для Білорусії.

Але доля зіграла з ними злий жарт – Лукашенко, боячись загострення з Росією пообіцяв публічно усіх їх притягнути до кримінальної відповідальності за незаконну участь у військовому конфлікті, а Порошенко з тих же мотивів забув про свою обіцянку надати їм громадянство України.

Мій законопроект про спрощену процедуру надання громадянства для іноземців учасників бойових дій пройшов перше читання, але з волі АП він занесений у “чорний список” законопроектів, які керівництво ВР не вносить на друге читання.

Сьогодні тільки Президент може прискорено надати громадянство. Щодо учасників бойових дій, жоден не отримав громадянства. Не маючи змоги повернутися додому, вони з родинами хочуть почати нове життя в Україні, але без громадянства це не реально, бо на роботу легально не влаштуєшся, до державної медустанови не звернешся, дитину в садок чи школу не влаштуєш.

А в той час за день стають новими українцями дивні особи, які нічого для країни не зробили і певне не зроблять. Росіянці Марії Гайдар видали український паспорт, бо, бачте, більше в Україні нема кого призначити заступником голови Одеської ОДА.

Юрій Чижмарь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here