Новообрана голова ХДС може бути жорсткішою і радикальнішою, ніж Меркель

0
115

Перемога Аннегрет Крамп-Карренбауер на виборах нового голови ХДС, на перший погляд, гарантує стабільність перехідного періоду в Німеччині і спадкоємність політичного курсу Ангели Меркель.

Аннегрет Крамп-Карренбауер вважають прихильницею цього курсу, Ангела Меркель активно боролася за її обрання на вищу посаду у партії. У деяких зовнішньополітичних питаннях Аннегрет Крамп-Карренбауер може бути навіть жорсткіше і радикальніше за Меркель: так, канцлер навряд чи б так рішуче висловилася за можливість заборони проходження російських судів через протоки після Керченської кризи, як це зробила Аннегрет.

Разом з тим не варто не помічати, що майже половина делегатів з’їзду ХДС проголосувала за того, хто давно пішов з великої політики в бізнес – Фрідріха Мерца, що вважається альтернативою не просто Меркель як особистості, але самому курсу Меркель. Мерц – живе уособлення старого доброго німецького консерватизму, особливої уваги до інтересів великого бізнесу і, як наслідок – обережності у відносинах з Москвою.

Розділений надвоє з’їзд ХДС, який ще недавно голосував за одного лідера – свідоцтво того, що Меркель і Крамп-Карренбауер доведеться проявити чимало зусиль, щоб зберегти стабільність і спадкоємність, яку пов’язують із результатом зміни партійного керівництва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here