Будівельні махінації кандидата Гриценка

0
2733

4 лютого кандидат у президенти Анатолій Гриценко на зустрічі з громадськими активістами щодо антикорупційного порядку дeнного заявив, що журналістські розслідування – це збудження без оргазму.

«Анатолій Грицeнко: «Журналістські розслідування – це збудження без оргазму. Я хочу оргій!». Цe кандидат у прeзидeнти публічно сказав на зустрічі з громадськими активістами щодо антикорупційного порядку дeнного. Завіса”, – повідомили активісти громадського руху “Чесно” у Facebook.

Хочете оргій, пане Гриценко? Будуть Вам оргії.

21 січня я, Дмитро Снєгирьов, звернувся із заявою до голови Тимчасової слідчої комісії ВР України народного депутата України Вінника І. Ю. з вимогою перевірити інформацію щодо укладених договорів про будівництво житла для військовослужбовців шляхом пайової участі.

За інформацією з відкритих джерел, згідно реєстру укладених договорів про спільну діяльність з будівництва житла для військовослужбовців ЗС України за не бюджетні кошти, Південним УКБ, як замовником будівництва, були укладені договори про будівництво житла для військовослужбовців шляхом пайової участі для військовослужбовців ЗС України та членів їх сімей на території в/м №5, а саме:

-договір від 25.11. 2004 №227/ УПБ-39Д з ВАТ “Черноморгідробуд”, на земельній ділянці площею 2, 89 га (м. Одеса, вул. Говорова, 10-а);

-договір від 31.12.2004 №227/УПБ-64Д з ПП ВКФ «Мікромегас», на земельній ділянці площею 2,5 га ( м. Одеса, вул.. Армійська, 8-б).

Замовниками при укладанні договорів порушено вимоги п.3 Положення про інвестування будівництва та придбання  житла для військовослужбовців  ЗС України та членів їх сімей, затвердженого Указом Президента України від 01.07. 1993 №240/93, в частині розподілу часток житла між замовником та інвестором, зокрема частка інвестора значно перевищувала дозволених 50%.

З дозволу Міністра оборони України Гриценка А. С. від 03.02. 2005 року №1067/3 та від 22.05. 20006 б/н , додатковими угодами від 18.11.2005 року №1/39 та 02.06.2006 №227/ДБ-6СПЗ, затвердженими директором Департаменту будівництва та відчуження фондів Міноборони, обумовлено збільшення загальної площі земельної ділянки під будівництво – 2, 89 га; об’єкту до 61450 м2 та відповідно частки замовника до 12 290,0 м2.

В порушення п.1, 4, 6 наказу Міністра оборони України від 28.12. 2005 р. №722 «Про деякі питання будівництва житла» до договорів не вносилися відповідні зміни в частині визначення єдиним замовником будівництва житла для військовослужбовців – Міноборони в особі Департаменту будівництва та відчуження фондів Міноборони.

Договори про будівництва житла для військовослужбовців в порядку пайової участі укладалися з пайовиками без проведення будь-яких конкурсів , тобто не проводився відбір найкращих пропозицій пайовиків, умови яких були б найвигіднішими для Міноборони, чим не дотримані вимоги ст. 19 Статуту внутрішньої служби ЗС України, в частині захисту інтересів військовослужбовців.

Також в порушення п.6 наказу Міністра оборони України від 28.12.2005 № 722 «Про деякі питання будівництва житла», начальником Південного УКБ Шандриком В.І. не забезпечено внесення змін до договорів та своєчасний диференційний підхід по використанню земельних ділянок з урахуванням їх ринкової вартості, площі, місця розташування, їх інвестиційної привабливості та, як наслідок, площі житла, яку взамін отримує Міноборони.

Не виконання вимог Законодавства України, наказів Міноборони призвело до випадків втрати функцій замовника будівництва на земельних ділянках та контролю над ними.

Так, Міноборони листами зверталось до органів  місцевого самоврядування та відмовлялось від користування земельними ділянками на користь Пайовиків, у деяких випадках раніше ніж останні виконували умови договорів.

Документи щодо добровільної відмови Міноборони від користування земельними ділянками площею 2, 89 га відсутні.

Мають місце випадки отримання житла для військовослужбовців не за місцем будівництва об’єкту, а в інших районах міста і поза містом Одеса, вартість квадратного метра якого в декілька разів менше, ніж будувалось пайовиком на наданій Міноборони земельній ділянці.

Таким чином, пайовики були зацікавлені в найкоротші терміни віддати належний за договором відсоток житла Південному УКБ , без врахування коефіцієнту різниці його вартості, поза містами будівництва об’єктів та отримати права на земельні ділянки Міноборони у привабливих для інвестицій містах міста Одеса.

Внаслідок зазначеного, державі в особі Міноборони (Південного УКБ) завдано збитків , в частині недоотримання належного йому відсотку житла, за пайовий внесок у вигляді земельної ділянки.

Враховуючи те, що постановою Верховної Ради України 7 червня 2018 року за № 2455-VIII утворено Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 року та визначено її основні завдання та мету, прошу Вас особисто заслухати мене на засіданні Тимчасової слідчої комісії щодо відомих мені фактів та наявних документів, які підтверджують розтрати у період з лютого 2005 року по грудень 2007 року колишнім Міністром оборони України Гриценком А.С., за попередньою змовою групою осіб, державного майна (Міністерства оборони України) в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Нагадаю, 4 лютого в ході засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в Україні займуться перевіркою діяльності всіх колишніх міністрів оборони та керівників Генштабу з 1991 до 2014 років, щоб визначити, хто з них став “генератором знищення військового потенціалу” української армії. За словами Луценка, ця справа є “політичним вироком”, для причетних до роззброювання української армії.

Д. Снєгирьов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here