Активіст, який захищав Супрун, відсидів у тюрмі за пограбування

0
2121

6 лютого 2019 року в студію телеканалу NewsOne для участі в передачі «Український формат» прибув професійний «громадський активіст» і провідний борець з корупцією Дмитро Шерембей, щоби розповісти про неймовірні здобутки очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун.

Дмитро Олегович – людина відома. Він – батько-засновник «Центру протидії корупції», колишній член Ради громадського контролю при НАБУ від «Трансперенсі Інтернешнл Україна» і справжній гуру антикорупційного фронту. Саме Шерембей дав путівку в життя Віталію Шабуніну, навчивши Віталія заробляти на іноземних грантах, а нині під орудою Уляни Супрун засвоює десятки мільйонів доларів, що виділяються міжнародними фондами на закупівлю медичних препаратів.

Під час передачі народний депутат України Нестор Шуфрич поцікавився в Шерембея, чи дійсно провідний антикорупціонер країни провів 8 років у місцях позбавлення волі? На що Дмитро Олегович став плутано розповідати, що він з 13 років вживав наркотики, за це його, дійсно, затримували, але він, мовляв, ще в 1997 році порвав з пагубною пристрастю й з тих пір живе життям чесної людини.

У зв’язку з цим хочу зазначити, що засновник «Центру протидії корупції», який зараз допомагає Супрун втілювати її найодіозніші фантазії, провів свої молоді роки в місцях позбавлення волі не за вживання наркотиків, а за квартирні крадіжки. При чому, вийшов на волю не в 1997 році, а в 2002-му. А саме:

Перший раз Дмитро Олегович був засуджений Деснянським районним судом м. Чернігова 1 липня 1992 року на строк два з половиною роки позбавлення волі відповідно до ч. 3 ст. 140 Кримінального кодексу України (в редакції 1960 року) за вчинену ним крадіжку в особливо великих розмірах. Покарання відбував у Новгород-Сіверській виправній колонії, але недовго — 31 жовтня 1992 року майбутній борець з корупцією був звільнений по амністії.

Дуже скоро, 22 квітня 1994 року, Чернігівським районним судом Чернігівської області Шерембей був повторно засуджений за те ж саме і за тією ж самою ч. 3 ст. 140 КК. Але на цей раз вже до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На волю з Шосткінської виправної колонії Шерембей вийшов через три роки, 16 квітня 1997 року, домігшись умовно-дострокового звільнення й не відсидівши останні 9 місяців і 18 днів.

Тим не менш, Шерембей не став на шлях виправлення й наступного року був упійманий на черговій крадіжці, внаслідок чого 2 червня 1998 року Новозаводський районний суд м. Чернігова засудив його до чотирьох з половиною років позбавлення волі за ст. 14, 43,ч. 3 ст. 140 КК України (в редакції 1960 року), призначивши як додаткову міру покарання знову ж таки конфіскацію майна.

Цього разу майбутній член Ради громадського контролю НАБУ відбув покарання «від дзвінка до дзвінка» у Бучанській виправній колонії, вийшовши на волю 10 квітня 2002 року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here