Заяви "республік" про перенесення виборів – це поразка політики шантажу України

0
68

Представники Луганської та Донецької народних республік запропонують Києву нову дату виборів у Донбасі – 21 лютого 2016 року.

Таку пропозицію буде висунуто на сьогоднішньому засіданні Контактної групи, де планують обговорити терміни виконання політичних пунктів мінських угод, повідомив уповноважений представник «ЛНР» на переговорах Владислав Дейнего.

В перших числах вересня, коментуючи можливість проведення виборів на території самопроголошених республік,на підставі інформації аналітичного відділу ГІ « Права Справа»,я заявив про те,що заяви лідерів «республік” -це не більше ніж політичний шантаж і грубий тиск.

Характер проанонсованих «республіками» псевдо виборів був зрозумілий відразу після заяви голови т.зв. «ДНР» Олександра Захарченка, коли той сказав, що через нестачу коштів місцеві вибори на окупованих територіях повинні пройти у кілька етапів.

«На першому — голосуватимуть за голів міських і районних адміністрацій. Згодом вибиратимуть сільських і селищних голів. Весь виборчий процес завершимо в першому півріччі 2016 року», – казав Захарченко.

Подібні заяви виглядають дивно, бо економніше було б провести всі вибори одночасно. Зараз у Донецьку узгоджують списки кандидатів. Але процесу підготовки до виборів, формування дільничних комісій – немає. Така сама картина і в Луганську.

Таким чином, можемо констатувати, що заявами про проведення виборів у кілька етапів Захарченко і Плотницький залишали за собою поле для політичного маневру і нових декларативних заяв, у разі неприйняття політичним керівництвом України політики грубого шантажу.

Зрозумівши, що Росія зливає самопроголошені республіки “політичний олімп” цих двох утворень почав шукати собі місце під сонцем вже на території України.Шантажем вони намагаються тиснути на Україну. У такий спосіб вони хочуть примусити політичне керівництво країни визнати факт існування нових військово-політичних місцевих еліт,які сформувалися на цих територіях протягом року окупації.

Дмитро Снєгирьов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here