Від фальшивих ліквідаторів аварії на ЧАЕС до фальшивих учасників АТО

0
155

Нажаль соціальний захист учасників ліквідації аварії на ЧАЕС стикається з рядом проблем як фінансового так і чисто правового порядку.

Ні для кого не таємниця, що близько п’ятої частини нині здраствующих учасників ліквідації Чорнобильської аварії жодного відношення до тих трагічних і водночас героїчних подій ніколи не мали. Відношення не мали а соціальну допомогу отримують чим окрім збитків державі завдаютьморальної шкоди справжнім ліквідаторам.

Ще з часів почившого далеко не в Бозі СРСР існувала і нажаль існує корумпована система надання звання учасника ліквідації аварії на ЧАЕС. Маса чиновників в тому числі і місцевих лідерів КПРС побувавши в зоні відсудження ЧАЕС максимум добу малювали собі статус учасника ліквідації цієї аварії. Пройшли роки а корупційна система діє. Тепер статус учасника чиновника та ліквідатора чиновники продають за хабар.

Маємо наразі аномальну ситуацію коли кращі з кращих ті хто дійсно не шкодуючи власного здоров’я рятував народ від наслідків аварії на ЧАЕС сотнями а то і тисячами відходять у вічність а кількість ліквідаторів не зменшується. Цей факт викликає величезне народне обурення і в першу чергу в ліквідаторів.
В зв’язку з цим український уряд з залученням громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС має провести перевірку правомірності надання статусу ліквідатора тим чи іншим особам. Ті хто не мають жодного відношення і навіть ніколи не були в Чорнобилі такого статусу мають бути позбавлені та притягнуті до кримінальної відповідальності.

Наразі повторення історії з фальшивими ліквідаторами має місце в процедурі надання статусу учасникам АТО. Негідники з числа чиновників, прокурорів, суддів якіь на день два приїздили в зону АТО зараз один поперед другого поспішають оформити собі статус учасника бойових дій і це в той час як для справжнього воїна який рік в боях пробув на передовій ніхто нічого оформлювати навіть не збирається.

Вихід в учасників
Ато один! Творити Всеукраїнську ветеранську організацію учасників АТО. Творити і відстоювати права Героів мають самі Герої.

Ігор Мосійчук