Віче "Правого сектору" спричинить суспільний тиск на владу

0
114

Сьогодні в 19.00 має відбутись на Майдані Віче, яке скликав Правий сектор.

Це Віче може бути знаковою подією в сучасній Україні, бо може стати інструментом суспільної легитимізації дій політичних сил і суспільним тиском на владу. Все буде залежати від декількох факторів.
1.Кількість людей, що прийде на Віче. Може статись так, що буде виглядати, як проведення відкритого з’їзду партії, а це мало кого цікавить, крім симпатиків ПС.
2.Які питання будуть порушені на Віче. Які вимоги. Які пропозиції. Бажано, щоб це не виглядало просто, як ультиматум владі для вирішення своїх вузькопартійних цілей.
3.Що будуть робити після проведення Віче.
Я вже висловлювався з приводу проведення ВІче раніше. На мою думку, варто зробите Всенародне Віче постійно діючим органом народовладдя. По всім важливим питанням для країни, громадян, для влади важливо мати підтримку, або заперечення на Віче. Якщо референдум не проводять, то Віче можна провести, це мало б стати реальним діалогом влади з народом, під час якого влада звітує і пропонує.Це важко, можливо і неприємно для влади, але саме завдяки таким Віче, що були на Майдані, сьогодня влада стала владою. Це слід памятати.
P.S. Влада не захотіла у свій час скористатись таким важливим інструментом суспільної легитимізації своїх дій, то тепер таку нагоду мають опоненти діям влади. Чи скористаються, відповідь буде відома вже за декілька годин.

Віталій Бала