Уряд став лідером серед управлінців у непопулярних кроках

0
78

Замітки на полях звіту Яценюка

Наш Уряд зробив непопулярні кроки, які не робив ні один Уряд за 24 роки. Так, тільки Уряд Яценюка увів 15-ти відсотковий податок на пенсії.
НАК Нафтогаз погасив заборгованість за попередні роки і в 2016 році працюватиме без дотацій. Так, але заплатили за це і платитимуть в майбутньому споживачі газу, отримуючи завищені тарифи на газ/тепло і бюджет, з якого у 2015 році майже 24 млрд гривень пішли на субсидії.
За 10 років Україна почне експортувати власний газ в Європу. Можливо, але за цей рік добича вітчизняного газу скоротилася на 2 млрд кубометрів, а за два роки урядування Яценюка на 4 млрд. кубометрів.
За 2015 рік доходи бюджету зросли на 40%. Так, але офіційний рівень інфляції зріс на 42%, а реальна інфляція на основний споживчий кошик досягли усіх 100%. При цьому курс валюти імпортозалежної економіки України знизився з 12 до 24 гривень за долар.
Золотовалютні запаси збільшилися з 8 до 15 млрд доларів США. Так, але зовнішній борг зріс на 25 млрд доларів.
Ріст ВВП на 0,7% Яценюк побачив у 3-му кварталі (коли аграрії врожай зібрали), але різке падіння в 1-, 2-, і 4-му кварталах року не помітив.
І так далі…

Про боротьбу з корупцією Яценюк багато не говорив, перевівши стрілки на Парламент і Президента, які призначають Генерального Прокурора і Голову СБУ. Усе логічно, він не бореться з корупцією, він її очолює.

Можна довго сперечатися щодо звіту, але головна оцінка діяльності Уряду Яценюка – це падіння за рік його рейтингу з 22 до 1 відсотка. Тому Уряд повинен піти у відставку.

Юрій Чижмарь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here